MC-fikarunda

2020-09-30

19 september körde vi säsongens sista gemensamma runda med fikapaus, denna gång till Kristianopel och Café Sött och salt. Magnus, vår ständige sekreterare, ledde oss genom lantlig idyll, i fantastiskt höstväder, på fina kurviga vägar i vårt vackra Blekinge.

När jag och min man körde från Karlshamn var det mulet och ganska grått. När vi hade passerat Åryd var plötsligt himlen klarblå och solen sken! Under dagen blev det sedan varmare och varmare. När vi anslöt i Ronneby, Viggenområden var parkeringen full av mc-vänner som ville köra med SMC Blekinge vilket vi i styrelsen är mycket glada för. 

Efter fikat och pratstunden tog vi oss hemåt på olika sätt. Några körde på egen hand, en del följde med Magnus och ett gäng körde först norrut för att sedan hitta mindre vägar tillbaka till Fågelara och Karlshamn. 

Styrelsen tackar alla för en trevlig söndagstur och minnesvärd säsongsavslutning på MC-fikarundan. Tack Café Sött och salt för det fina mottagandet. Bo Sjögren, tack för planeringen av rundan, verktligen fina vägar som jag vill köra igenI

Roligt att även några ungdomar hängde på och sänkte medelåldern rejält! Kent Hård, valberedningen var inte sen att ta tillfället i akt att presentera sig och ta extra väl hand om dem. Det hade varit ett lyft för SMC Blekinge att få igång ett samarbete med ungdomar med mer eller mindre färskt mc-kort och få dem att vilja engagera sig i distriktet. 

Till denna körning uppmärksammades den kvinnliga delen av MC-foket i Blekinge lite extra. Några fler kvinnor/tjejer anslöt på sina hojar och körde med vilktet är mycket glädjande. För att lyfta våra ibland olika behov, diskutera samarbete, aktiviteter och så vidare ska vi träffas på Ronneby Brunn i oktober. Anmäl dig på Facebook eller skriv till informator@smcblekinge.se. I skrivande stund är vi drygt 10 stycken, skulle kunna bli ännu fler! 

Önskar er en fortsatt fin höst!

//Åsa