SMC Weekend med årsmöte

Helgen tredje till femte maj blir det ett riktigt ståhej på klassiska Klockargården i Tällberg. Ni som redan varit i Tällberg vet att det är en by som är fullsmockad med hotell i världsklass och Klockargården är kanske det allra bästa.

Det ligger snyggt inbäddat i klassisk dalamiljö och erbjuder både mat och boende i världsklass. Rummen är i varierande storlek och inredda vart och ett på sitt speciella sätt. I Klockargårdens festlokal blir det riktigt drag på fredagskvällen när vi kör ”A date with Elvis. Det är en mycket kritikerrosad konsert som alltså helt går i Elvis Presleys tecken. Vi snackar om en hyllningskonsert och en musikalisk resa från där allt började i Memphis Tennessee 1954. Sedan färdas vi genom Presleys enorma låtskatt fram till hans sista dagar i rampljuset. Räkna också med intressanta anekdoter och reflektioner över vad som gjorde honom till den superstjärna han var och är. Och musikerna som framför denna hyllning går ju verkligen inte av för hackor. Eller vad sägs om John Lindberg, JLT, Stefan Nykvist,tidigare i Larz Kristerz, Chris Bergström som lirar med Eva Eastwood och Olle Tjern och Peter Fröbom.

-Allt detta borgar självklart för en helkväll med både en underbar middag, gemenskap och en jäkligt bra show på kvällskvisten på fredagen. Sedan följer vi upp med en byvandring på lördag där du får historien om byn Tällberg serverad. Självklart är guiden iklädd folkdräkt.

-På lördag eftermiddag/kväll kan man vara med på en vinprovning som jag tror blir riktigt intressant innan middagen. Det är Klockargårdens Hotell som själva håller i den med sin duktiga personal. Efter middagen blir det en musikquiz som vi hoppas blir riktigt kul, säger SMC:s weekend-general, Magnus Klys.

Seminarier

Fredag eftermiddag blir det också ett seminarie om kost som kan passa bra för hojåkare. Det hålls av Cecilia Walton, kostrådgivare från Stockholm. Det ska också kopplas ihop med ett träningspass med Anna Eek på lördagen. Då får man med sig den biten också inför kommande säsong. Svedea kommer också att hålla ett försäkringsseminarium under frukosten på lördagen. Det kan bli riktigt intressant, bara att ladda upp med frågor. Sedan blir det självklart traditionellt årsmöte på lördagen klockan 13.00. Hur det går där står ju ännu skrivet i stjärnorna.  

-Vi har bokat upp hela Klockargården och Gyllene Hornet för helgen. När de 42 rummen är slut på Klockargården fyller vi på i Gyllene Hornet. Klockargården är platsen för alla aktiviteter, mat och underhållning. 400 matgäster klarar hotellet av samtidigt. Då får vi nyttja samtliga delar av hotellet men det blir ändå en härlig vi-känsla. Och 400 tror jag absolut att vi blir.

-På Klockargården finns en underbar spa-avdelning i källaren med bastu, bubbelbad och möjlighet att boka massage. Eller så kan man köra ett parti biljard eller utmana någon på en pingismatch. 

-Självklart kan man nyttja spa och relax på Gyllene Hornet även om man bor på Klockargården. Där finns bland annat en stor pool att simma i, förklarar Klys.

MC-vänliga

Den tredje maj drar alltså den först SMC Weekend igång i Tällberg. Självklart tar du dig dit per motorcykel om du så önskar. Vägarna till Tällberg är minst sagt MC-vänliga vare sig du kommer norr- eller söderifrån. Kommer du med tåg har Tällberg en egen tågstation bara några kilometer ifrån hotellet dit det går minibussar i skytteltrafik för att ta emot och lämna av gäster.

För boende med all inclusive betalar du låga 2495 kronor per person i dubbelrum. Då ingår allt, underhållning, trerättersmiddag, frukostbuffé, lunch och middagsbuffé.

Det enda som kostar extra i programmet är vin-och ölprovning. Bokar gör du på: www.klockargarden.com/smcweekend.

Hoppas vi ses.