SMC Väst erbjuder KNIX-körningar på bl a Glimminge Motorstadion, Uddevalla.

För att kunna öva ostört, i lugn och ro håller vi utbildningen på gokartbana som har fördelen att den erbjuder låg fart och många kurvor per kilometer. Alla tas om hand av utbildade instruktörer och deltagarna delas in fyra grupper enligt beskrivning av Steg 1A-Steg 3 till höger.

Du kommer bl.a. att få öva gaskontroll, motstyrning, blick, broms, kurvteknik och körställning. Även individuell coaching kan förekomma. Efter kursen har du fått en inblick i de moment som varje motorcyklist bör bli bättre på och som du med fördel kan öva vidare på i din motorcykelvardag - allt för att göra mc-körningen både roligare och säkrare.

(Om du är intresserad innebär Knix också bra förberedelse för Avancerade kurser som du hittar här. Där du kan fördjupa dina kunskaper ytterligare.)

Kom ihåg att din MC skall vara i trafiksäkert skick och klara besiktningen innan kursstart. Gör den inte det, låter vi dig inte köra med den på banan.

Det bästa: Du kommer att ha kul en hel dag och åka från övningen trött men nöjd och med ett stort leende på läpparna, nyfiken på hur du kan förbättra din MC-vardag ytterligare.


Om Glimminge-banan

Glimmingens Motorstadion ligger strax öster om Uddevalla utefter gamla väg 44 mellan Uddevalla och Trollhättan. Vi äter lunch i anläggningens restaurang. Där finns även toalett. För vägbeskrivning till banan se: Uddevalla Kartingklubb.


Priser inkl lunch:

Medlem i SMC betalar 450kr (du måste ange ditt medlemsnummer) Icke medlemmar betalar 595kr (bli medlem här.)

OBS! Vi kan INTE betala tillbaka avgiften om du får förhinder!


Kurstillfällen 2019 kommer här inom kort

OBS! Tänk på att efterfrågan på dessa kurser är så stor att om du inte betalat din kursplats i rätt tid kommer du att förlora din plats och anmälan öppnas igen!

Grupper (indelning sker på plats):

 Steg 1: Första steget. Har ingen eller begränsad erfarenhet av bankurser. Först en bromsövning, sedan övningar på banan hela kursdagen.

Steg 2: Har gått steg 1 tidigare. Övningar på banan hela kursdagen.

Steg 3: Har gått steg 1-2 tidigare. Övningar på banan hela kursdagen.

Steg 4: Körs inte på Knix. Vi rekommenderar intresserade att anmäla sig till någon av SMC:s kurser på storbana. Se SMC School  för mer info.

 

 

 

 

UKK