Knix-körningar 2016

Dessa kurser vänder sig till alla som åker MC och som vill bli en säkrare MC-Förare.

I år körs våra BKK (Knix) på banan Gröndal i Eskilstuna.

Det blir tre grupper, fyra körpass på varje grupp. Inskrivning från klockan 16:45 - 17:30. Första passet på bana kl 18:00. Kom gärna i god tid då vi finns på plats innan.

Inskrivning: Från kl 16:45-17:30. Första passet på bana kl 18:00.
Priser: Medlem: 350kr, Icke-Medlem: 350kr. Betalning kan göras med Kort.
Datum: 10:e Maj, 31:a Maj, 14:e Juni, 5:e Juli, 26:e Juli, 2:e Augusti och 16:e Augusti.
Anmäl dig via kalendern till höger på startsidan.
 
Vid full kurs går föranmälda före. Det finns plats för 12 st i varje grupp.

Viktigt! Det kommer EJ att finnas Fika, Mat eller Liknande på plats för att köpas på Knixen! Ta gärna med egen vattenflaska. 

 

Syftet är att öka kunskapen i körningen och medvetenheten om förmågan att hantera sin motorcykel i trafiken. Detta gör att du får bättre marginaler inför risksituationer som vi alla vet uppstår. Utbildningen, som består av en kortare obligatorisk introduktionsdel och därefter körteknikspass på bana, bedrivs utav av SMC godkända instruktörer och deltagarna delas upp gruppvis utifrån erfarenhet och körvana. Du kör i ditt eget tempo efter din förmåga. Alla är välkomna att delta, oavsett erfarenhet. Att köra mc på gokartbana och träna körteknik är ett tillgängligt alternativ till körning på de större motorbanorna och är roligare, mer givande och inte minst mer tekniskt krävande än man kanske kan tro. Hastigheten är dock låg och skaderisken liten. Grunden och principen i kurv- & bromstekniken är densamma som vid körning i högre hastigheter.

Krav för deltagande i kurserna:

  • Din mc måste vara registrerad och godkänd (dvs besiktigad och skattad) för körning i trafik och vara minst trafikförsäkrad.
  • Du måste ha körkort för mc och fullgod skyddsutrustning för mc: skinn- eller textil-jacka + byxor, hjälm, stövlar och handskar. Även ryggskydd ska vara på.
  • Din mc kommer att säkerhetskontrolleras/besiktigas innan körning likväl som din utrustning. Tänk på skicket på hojens däck, drivpaket, bromsar och ev. oljeläckage. Vid undermåligt skick på hojen eller din skyddsutrustning, får du av säkerhetsskäl inte delta i körövningarna.
  • Du måste själv kontrollera att din försäkring gäller vid SMC´s fortbildningar. (vilket de flesta försäkringar gör idag, dock kan undantag finnas!)