Vad händer med 1000 mil rapporterade mc-vägar?

 

SMC har i varje vägverksregion en eller flera vägspanare som ska följa upp att de inrapporterade vägsträckorna överensstämmer med vad som beskrivits i rapporteringen. Listan med dessa mc-vägar och förslag till åtgärder har överlämnats av SMC till Vägverket. Sedan har ett möte avhållits mellan SMC centralt, Vägverket centralt och regionalt samt med en av SMC-distriktens vägspanare i varje vägverksregion. Varje region inom Vägverket har utsett en kontaktperson som ska ha dialog med SMC-vägspanarna.
 

För SMC Västernorrland är det distriktsordförande som är kontaktperson i detta samarbete. De mest populära mc-vägarna som är farligast ska man förhoppningsvis kunna åtgärda någon gång. Har du uppdaterad information om de vägsträckor som beskrivs här? Använd kontaktformuläret längst ner på sidan. Det går bra att skriva även för andra vägstandardfrågor.

1.

Intill Rv 90, Turistvägen efter Ångermanälven mellan Ed och Norrtannflo,. En ren parodi. Jättefin sträckning men ska man åka tvåhjuling så krävs det en offroad. Väldigt ojämnt. Skulle behöva en rejäl upprustning. Rekommenderas bara om den blir åtgärdad. Annars ska den dödskallemärkas.
2. Hasselavägen Lv 548 i Västernorrland som övergår till Lv 769 i Gävleborg är allmänt dålig. Den skulle bli perfekt för en dagstur om den vore i bra skick så att man kan åka från Sundsvall ner mot Ljusdal/Delsbo via Hassela.
3. Vildhussens väg Torpshammar-Sandnäset. Lite trafik, långa sträckor utan t.ex. hus vid vägen. Ingår i en mycket fin dagstur med utgångspunkt i Sundsvall, om det inte vore för att vägen knappt är farbar. Sand/grus i kurvor, Spår/hål i vägbanan. Asfaltera om hela vägen.
4. Lv 307 populär dagstur från Sundsvall över Hassela. Man åker avskilt från närboende men tyvärr på mycket dålig väg. Spår/hål i vägbanan. Laga hålen.
5. Lv 320. Holmvägen fantastisk väg längs Holmsjön med många fina kurvor och vacker natur. Sand/grus i kurvor, Spår/hål i vägbanan, ojämna/lösa kanter, hinder i diket/vägren. Tjälskadad och längsgående sprickor i asfalten som mc:n kan fastna i. Asfaltera om hela vägen, Rensa diken från hinder, stödremsor. Försök få bort sprickor och djupa tjälskador och uppskjutande stenar.
6. Lv 330 Bergeforsen-Indal. Krokig väg, vacker natur. Spår/hål i vägbanan, ojämna/lösa kanter, dåliga väglinjer, svåra oförutsägbara kurvor. Asfaltera om hela vägen.
7. Lv 331 är alternativ till E4 med sin långrev (mitträcket) när vi åker från Sollefteå och inlandet mot Sundsvall och vidare söderut. Spår/hål i vägbanan, ojämna/ lösa kanter. Asfaltera om hela vägen.
8. Lv 334. Sprickor, hål m.m. Ny beläggning behövs.
9. Lv 335 från Sollefteå till Offer. Sprickor, hål, sättningar, ränder efter väghyvlar och gamla och nya lagningar. Den har blivit riktigt dålig.
10. Lv 348 Bredbyn-Solberg-Hälla-Åsele. Naturnära fint område med kurviga vägar. Sand/grus i kurvor, spår/hål i vägbanan, ojämna/lösa kanter, tjälskott. Asfaltera om hela vägen.
11. Lv 348 kurvig och mysig inom Örnsköldsvik. Sand/grus i kurvor, spår/hål i vägbanan. Laga hålen. Asfaltera om hela vägen.
12. Lv 560 går till ett sommarcafé (Lörudden) med mycket MC-trafik. Knappt farbar. Sand/grus i kurvor, Spår/hål i vägbanan. Asfaltera om hela vägen. Lagad många gånger men det håller inte. Vägen är lagad långt bortom vad som egentligen är möjligt. Den är knappt farbar med hoj, men många åker den ändå p.g.a. Skatan. Rent livsfarlig väg som inte går att lappa mer!
13. Njurundavägen Ovansjö-Galtström går till ett sommarcafé (Skatan/Galtström) med mycket mc-trafik. Knappt farbar. Spår/hål i vägbanan. Asfaltera om hela vägen. Vägen är lagad långt bortom vad som egentligen är möjligt. Den är knappt farbar med hoj, men många åker den ändå för att besöka Skatan och Galtström. Rent livsfarlig väg som inte går att lappa mer! Kandidat till en av landets sämsta vägar.
14. Vägområdet kring Galtström. Särskilt vägen ut till Lörudden och Galtström som är bland de sämsta vägar vi har i länet. De leder dessutom ut till mycket populära sommarcaféer men är tyvärr rent trafikfarliga. Det är sträckan Njurundabommen-Björköviken-Ljusviken-Myrbodarna-Skatan-Galtström samt sträckan Skatan-Myrbodarna-Lerviken-Ovansjö-E4:an som är jättedåliga.
15. Lv 599 med fina kurvor och sjöar. Vägräcken, Inga problem alls!
16. Lv 665 runt Alnö. Lantlig trevlig genuin kustmiljö på fin kurvig 50-väg (70 km/h på några delar av sträckan) som man kan köra både motsols och medsols varv. Alla mc-åkare som kommer hit vill gärna köra Alnö runt. Det största problemet är att vägen är smal och att på långa sträckor växer granskogen alldeles inpå vägkanten. Det finns en stor älgstam på ön liksom i omgångar även mycket rådjur. Viltolyckor inträffar. Kommer inte ihåg om mc-förare krockat med djur men jag känner själv att man skulle vilja ha en fri linje med borttagen skog närmast vägkanten så att man tidigare kan upptäcka eventuellt utspringande djur och andra (ex. barn). Det är stressande att sitta och köra när man funderar på om man hinner stanna om det kommer nåt mitt ut framför en. Rensa diken från hinder.
17. Lv 665 Alnön runt. Fin miljö, fina kurvor, fin asfalt nästan hela vägen. Stanna vid Piren Ankarsvik, Hamnstugan Spikarna, Tunet vid kyrkan eller i Vi om du är sugen att käka/fika. Sträcka 4,2 mil. Inga problem alls!
18. Lv 769 populär dagstur från Sundsvall. Man åker avskilt från närboende men tyvärr på mycket dålig väg. Spår/hål i vägbanan. Laga hålen.

Har du färsk ny info om de angivna vägarna, skriv några rader till oss i SMC Västernorrland.

Kontaktformulär

Mitt namn
E-postadress
Telefon hem
Mobiltelefon
Skriv meddelande