Avrostning

De flesta motorcyklister använder inte sin mc under hela året. Väldigt många ställer av motorcykeln i oktober och börjar inte köra förrän i april året därpå. Då har många av oss blivit lite ringrostiga (därav namnet Avrostning). Det finns all anledning att träna på både balans och konsten att bromsa på ett bra sätt.

Polisens mc-förare tillåts inte köra motorcykel i trafik förrän de genomgått årlig vårkurs. Så borde alla motorcyklister tänka.


Avrostningskurserna kan ha lite olika innehåll men balans- och bromsövningar är obligatoriska. Det är ett bra sätt att komma igång att träna vintertrötta muskler och reflexer som är bra att ha som motorcyklist.

 

Årets Avrostningskurser

2021 är avrostningen på Rörken.

Som vanligt blir det goda möjligheter att träna upp sina kunskaper att hantera motorcykeln under ledning av SMC:s instruktörer. 

Kursen pågår mellan 10:00-15:00 men vi vill att du finns på plats för anmälan och säkerhetskontroll senast kl 09:30. Annars riskerar du att din plats går till anmälda på reservplatser.
Du ska helst ha tankat innan du kommer.  

Vi avslutar övningarna med en touring till Östra Aros MCK:s klubbkåk i Stångby som mål. Antingen åker du i grupp eller enskilt efter en road book.Vid klubbkåken bjuds du på korv och kaffe.

Datumen för 2021 års avrostning är inte bestämmda än men du kan hålla ett utkik HÄR allt eftersom kurserna läggs ut!

Det kostar bara 100 kr att vara med vid årets Avrostningar i Uppsala och då ingår dessutom korv, kaffe och dricka vid klubbkåken. Förhandsbetalning i samband med bokningen gäller.

Deltagare som anmäler sig till båda avrostningstillfällena, kan vid platsbrist få avstå sin plats vid ett av tillfällena.

Anmälning till avrostning sker via länken https://grundkurser.svmc.se

Filtrera ut SMC Uppsalas avrostningar genom att skriva in "Uppsala" i sökrutan!

Vid frågor, kontakta avrostning@smcuppsala.se.