Avrostning_Grundkurs

De flesta motorcyklister använder inte sin mc under hela året. Väldigt många ställer av motorcykeln i oktober och börjar inte köra förrän i april året därpå. Då har många av oss blivit lite ringrostiga (därav namnet -"Avrostning"). Det finns all anledning att träna på både balans och konsten att bromsa på ett bra sätt. Övningar som kan rädda liv vid undanmanöver.


Foto; År 2021 fick vi bära munskydd för att få genomföra utbildning. 

Avrostning 2022, en grundkurs inom School.

Bokningen öppnar den 20 Mars kl 07.00

Polisens mc-förare tillåts inte köra motorcykel i trafik förrän de genomgått årlig "vårkurs". Så borde alla motorcyklister tänka.

Avrostningskurserna kan ha lite olika innehåll men balans- och bromsövningar är obligatoriska. Det är ett bra sätt att komma igång att träna vintertrötta muskler och reflexer som är bra att ha som motorcyklist.

Vi bromsar, balanserar, svänger, prövar och övar. Om du vill så visar vi dig även hur du gör en säkerhetskontroll på din hoj.

 28 Maj Grundkurs/ Avrostning 

Plats Arlanda Test Track 1 
Pris: 
375 kronor. 
Tider

Inskrivningen är öppen från 08.00-08.30. 

**Kl.08.45 tar vi en morgon samling. Dagen slutar ca 16.00, vi gör avbrott för lunch ca 12.00.

Daltons MCK säljer hamburgare och enklare förtäring samt fika med bröd. Dom tar inte kontokort men kontanter eller Swish går bra.
OBS! Antalet platser är begränsat, kom i tid. Du kan förboka dig genom länken till höger.

 

OBS! Viktigt att du kommer i tid och har med dig ett giltigt körkort, är klädd för att köra hoj ( inga vanliga jeans med andra ord..) och att hojen är på ställd, trafikförsäkrad och är i trafiksäkert skick. Besiktning görs på plats.

Även i år kommer vi att tillåta övningskörning. Dock gäller reglerna att det är handledaren som ansvarar för körningen. Läs mer om övningskörning här.

Övningsplats; Arlanda Test Track1.

Arlanda (TT1) är inte en racebana utan är istället utvecklad för att testa frodon vilket gör att det är gott om höjdskillander och bankade kurvor. 

Hitta hit; Kör mot Arlanda flygplats. På väg 273 (vägen man svängt in på ifrån motorvägen) finns det en bro, innan bron finns en avfart skyltat 273 Norrtälje, Almunge mm. Ta den avfarten och ta 1:a avfarten i rondellen som följer. Efter ca 500m kommer en korsning med stopp skylt, kör höger. Ta sedan 1:a på höger mot Arlandastad Ö (& Test Track1) 

Fortsätt på vägen tills du hittar ett inhägnat område. 1:a grinden är en grusväg,  TA INTE DEN, fortsätt ett par hundra meter till en avfart i uppförsbacke som går in till området, så använd den infarten.

Välkommen!  

Avrostning på Gillinge


Boken Full Kontroll

En bok som lär dig både grunder, vad att tänka på, samt de mer avancerade momenten inom att köra motorcykel. Läs Full Kontroll som E-tidning

 

Ladda ner som PDF här 

 

Anmälan till avrostningen Arlanda Test Track 1, Arlanda TT1

Pris 375 kr för SMC medlem. Du måste vara medlem för att boka dig! Du måste vara anmäld innan du kommer. Inga sista minuten platser.


Mer info https://www.svmc.se/smc/medlemskap/

Ingen mat eller dryck ingår i priset enligt ovan.

Daltons MCK finns på plats med mat och dryck för köp. Dom tar swish eller kontanter som betalning. 

 

Anmälan kan du göra här!


Undrar du över något?
I så fall kan du skicka e-post till avrostning@smcstockholm.se.

Kursledare; Olle Henriksson, Ragne & Gustav Eriksson

Betalning; Hur gör jag?

Har du  föranmält dig?  När du har fått en bekräftelse att du kommit med på kursen så betalas det in på

SMC Stockholms bankgiro 158-3186,

Skriv ditt medlemsnummer som referens och ditt hela namn.

OBS! Skall vara betald minst 14 arbetsdagar efter din bokning för garanterad plats.

Mer information om avrostningen kommer en vecka innan i din mailkorg.