Styrelsen

Styrelsemedlemmar SMC Östergötland

 

Ordförande

Jan Persson

Email : Ordförande

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Som ordförande är Jan bl.a ansvara för att  representera distriktet,samordna styrelsens arbete,vara ledare för möten,hålla kontakt med medlemmar och klubbar i länet,hålla kontakt med SMC centralt,ansvara för att fattade beslut genomförs m.m.
Jan är även en av distriktets instruktörer som åker runt i Sverige som instruktör på olika kurser. Janne har så länge han kan minnas ett intresse för motorcyklar och 1999 tog han sitt mc-kort. Under årens lopp har det blivit några olika motorcyklar och nu kör han en Yamaha YZF 600R. Det är en motorcykel som passar Jannes intresse att utveckla sin körning på banan. Jannes fru Ulrika delar intresset att köra motorcykel och hon hjälper även till som resurs vid olika tillfällen. När de inte engagerar sig i SMC så går deras fritid till husrenovering och resor.
 

 

 

Vice ordförande , Webbansvarig

Sofia "Fiffi" Lago

 

Email: Vice Ordförande

Email :  Webmaster 

 

Fiffi, hoppar in om vår ordförande får förhinder. Hon är distriktets webmaster & kursadmin. Hon kör både custom- och grushoj och är utbildad instruktör. Hon är ansvarig för gruskurser & tjejkurser bla. Morsdagsknix i distriktet. Det är också hon som anordnar Medlemstouring. 
Fiffi, tog hojkort 2012 men har hunnit med många mil under åren och hennes Honda Shadow har passerat 12.000 mil. Hon kör sina hojar överallt.Jag låter inte underlaget hindra mig att köra dit jag vill. Att det är grusväg eller asfalt spelar mindre roll. Customhojen går fram nästan överallt, säger hon
Jag tycker det är roligt att Customhojarna har ökat och att fler och fler kvinnliga MC förare hittar till SMC´s kurser. Förra året hade vi 8st tjejer & 2st killar på en gruskurs, det brukar vara tvärtom.Fiffi träffar ni på gruskurser, KNIX eller på Medlemstouringen.

 

 

Sekreterare, MCT Ansvarig:

Jan Paulsen

Mobil:0733-18 65 34

Email: Sekreterare

Email: MCT

Jan är den som håller ordning på alla papper och protokoll, I rollen som sekreterare är han den som ansvarar för att rapportera distriktets verksamhet till riksorganisationen, sammankallar till styrelsemöten mm.
Som distriktets MCT ansvarar han för kursverksamheten och fortbildning av instruktörer samt rekrytering av nya instruktörer. Jan är en av de personerna som sett till att vi fått igång vår kursverksamhet i distriktet med kurser så som avanceradkurs ( AK) & broms och kurvkurs (BKK) på Linköpings motorstadium / Knixkurser på Raceland i Norrköping mm. Jan är en utåtriktad mc-förare och SMC-instruktör. Han har även rollen som kursledare på stora och små banor.

 

 

Kassör:

Sara Ladell

Email. Kassör

Sara är styrelsens kassör. Hon håller koll och ordning på alla räkenskaper.
I rollen som kassör är hon ansvarig för att rapportera distriktets ekonomi till riksorganisationen och distriktets revisor.
Hon är också en av distriktets 5 kvinnliga instruktörer.
En glad och sprallig tjej som ni träffar både på Knix och storbana.

 

 

 

Ledamot , Informatör:

Denise Lekander

E-mail:Informatör

 

   

Denise, ledamot och distriktets informatör. 
Det är hon som har ansvaret för att skriva distriktsspalten i MC-folket. Hon har också hand om distriktets instagramkonto och svarar på frågor som gäller distriktet mm.
Hon har varit aktiv i SMC de senaste 5 åren både i styrelsen och som instruktör.
Hon började sin MC karriär i sidovagnen på sin pappas Kawasaki . När hon fyllde 16 tog hon eget hojkort och skaffade sig en 125a. 
Några hojar har passerat efter den och nu kör hon en röd Suzuki V-strom. Just nu använder hon mest hojen som pendlarfordon. Men rätt som det är så packar hon hojen med tält och fiskespö och ger sig ut på en längre tur. 

Det hon tycker mest om med Mclivet är gemenskapen det finns alltid någon att prata med när man är ute och alla är för det mesta glada säger Denise. Det är roligt tycker Denise, att prata riskmedvetenhet och att få nervösa deltagare att köra mer avslappnat efter ha visat dom olika tekniker under en kursdag.
 

Vice Sekreterare

Bengt Dahl

 

Email: Vice Sekreterare

 

 

 

 

 

 

Bengt, styrelsens otyste norrlänning nerflyttad till Norrköping från Sundsvall 1985 ,. Glädjen han känner för sitt jobb som konsulent har fått honom jobba ett tag till trots att han egentligen är pensionär. Hoj började han köra som sextonåring mestadels då i skogen. Sedan kom det ganska många år med bilåka bla rally. För drygt 25 år sedan provade han på enduro och blev fast. Några GGN, svensk Enduroklassiker, Ränneslätt finns på hans meritlista. Alldeles för mycket jobb gjorde att han inte hann köra som mycket som han ville. 2012 sålde han endurohojen och köpte en BMW GS. Att gå med i SMC såg han som en självklarhet. Han är också en av våra instruktörer. 

 

 

Ledamot

Anurak Sawatdee

Mobil: 0721-632691

 

 

 

 

 

Anurak sitter i styrelsen som ledamot. Han tog körkort 2003. Hans första hoj var en Suzuki 650 . När han bytte den mot en Ducati Monster 695 så föll han för det märke som han sen dess har fortsatt att köra .Nu har han en streetfighter 848. Han har alltid varit svag för V-Twin hojar båda till ljudet och njutningen att köra. Anurak är instruktör , han tycker om att jobba med fortbildning. Knix , storbana eller grundkurser är platserna ni kan möta honom på.

 

Suppleant, :

Henrik Karlsson

 

 

Henrik  tog MC-kort när han var 16 körde då en offroad Yamaha DT 125 MX .Idag kör han en Honda VFR1200F.
Då han har ett förflutet som taxichaufför kan han många fina MC-vägar i Östergötland & Småland
Hans favoritplats är Åland och dit tar han hojen flera gånger per säsong.
Han utbildade sig till instruktör 2017 och ni kan träffa honom på KNIX och grundkurser.
Han hjälper också till på medlemstouringen som guide mm.

 

 

Suppleant

Anna Pålsson

 

Anna är född och uppvuxen i Katrineholm , men bor nu i Norrköping och jobbar som trafiklärare.
Efter att ha suttit bakpå sin pappas HD var det en självklarhet för Anna att själv ta Mckort. Idag kör hon en Aprilla Shiver. Känslan som infinner sig och friheten man kan känna när man åker motorcykel är svår att hitta nån annanstans tycker Anna. Att kunna ge positiv feedback och kunna ge små tips som kan göra att en annan individ får mycket bättre förståelse och självförtroende är något hon försöker ta med sig från sitt yrke till SMC.
Anna hittar ni på olika event som tex avrostning och mc-mässa, men oftast på KNiX-kurs i Norrköping som Instruktör.

 

 

Suppleant 

Michael Ilonurmi

Michael även kallad Ilo.
Han är 58 år och arbetar som officer i flygvapnet. Motorcykel har han kört till och från sen 1978, både i hans yrke och i det civila. I hans garage finns allt från stora glidarhojen , sporthojen ,touringhojen till grushojen. Han är grund och grusinstruktör i SMC. Att utbilda personer i olika saker som exempelvis att köra motorcykel på ett säkert sätt ,tycker ILO är inspirerande. "Om man efter övningarna har en trött men nöjd och glad elev med bättre självförtroende, då har man man nått utbildningens mål säger han

 

 

 

Valberedning:

 Krister Andersson

Email: Valberedning

 

Valberedning:

Mia Ilonurmi

Email: 

 

Revisor:

Håkan Johansson

Mobil: 0705-905558

 

 

 

Revisor:

Elin Olausson