OrangeDay MC-kortegen 25 Maj 2018

2018-04-25
Hjälp Sökes ! Arrangörerna för Orangeday behöver volontärer när kortegen kommer till Norrköping. De har ett informationsmöte den 8/5 kl. 18.00 i Mässhallen Utställningsvägen 31 Norrköping . De som är intresserade att hjälpa till är välkomna dit.

Den 25 maj 2018 går den första ”OrangeDay MC-kortegen” av stapeln – en manifestation mot våldet mot flickor och kvinnor.

Var tredje kvinna utsätts för fysiskt eller sexuellt våld. Våld mot flickor och kvinnor är ett utbrett folkhälsoproblem, en allvarlig kränkning av de mänskliga rättigheterna och utgör en global hälsofara. Effekterna av våldet varierar från omedelbara till långsiktiga fysiska, psykiska och sexuella konsekvenser för flickor och kvinnor. I alltför många fall leder våldet till att flickor och kvinnor mister sina liv.

När FNs general sekreterare 2008 startade kampanjen United To End Violence Against Women 

utnämndes den 25 november- internationella dagen för avskaffande av våld mot kvinnor även till Orange Day. En dag för regeringar, företag, organisationer, media, civil samhället och privatpersoner att uppmärksamma och ta ställning mot våld mot kvinnor.

Idag lyfter man den 25 varje månad och uppmanar människor runt om i världen att bära något i Orange.

Genom Bikers kulturen ska OrangeDay MC kortege visa sitt stöd mot våld mot kvinnor och flickor.

 

Läs mer på:

https://orangedaymc.com/ 

http://www.unwomen.se/engagera-dig/orange-day/orangeday-mc-kortege/

https://www.upplev.norrkoping.se/sv/item/orange-day-mc-kortege

 

På kvällen i Norrköping har vi tillgång till Vasaparkens evenemangsområde och tittar nu på artister som visat intresse att vara på plats och bidra.

Orange Day MC har samlat nästan 3 000 bikers i en grupp som visat stort intresse. Se: https://www.facebook.com/groups/1955799364688045/ de som är intresserade  ombeds att ansluta sig till gruppen samt anmäla sig enligt länkar på websidorna.

Kortegen blir även av i Norge den 25 augusti och fler länder vill engagera sig till den 25 maj nästa år som är en lördag.

 

Vi kommer att ha ett volontärmöte i slutet av april och hoppas att några inom SMC Östergötland kan tänka sig volontära om man inte själv ska köra. Vi har fått 100 sponsrade Orange tröjor som visar vilka de är.

Tack för ditt / ert engagemang!

Vänligen Maria Andersson

Mail

 

UN Women nationell kommitté Sverige nätverket i Norrköping
www.orangedaymc.com