Knix Vuollerim 6-7 juli

Välkommen till två dagar kurvkurs på Gokartbanan i Vuollerim. Knixkurs är en trafiksäkerhetskurs där vi tränar på att öka riskmedvetenhet och färdighet att hantera motorcykeln. Då får du ökade säkerhetsmarginaler och det blir mycket roligare att köra motorcykel. Typiska övningar vi genomför är hur man sitter rätt, hur man svänger, hur man bromsar och hur man använder blicken på ett bra sätt.

Deltagarna tas om hand av utbildade instruktörer och delas in i lämpliga grupper baserade på förkunskaper. Ett körpass är 15 minuter långt och under en normal kurs sker ett körpass per timme för respektive grupp.

Mellan körpassen bör man vila, dricka vatten, köpa hamburgare och dricka och prata med andra hojåkare. Att reflektera över det man gör på övningarna är en viktig del av kursen.

Förra året blev kursen fullbokad så boka i god tid! Föranmälan krävs då vi beställer lunchen i förväg, och därför behöver veta hur många vi blir. Vid eventuell matallergi behöver du på anmälningssidan fylla i fältet "Meddelande till kursansvarig" med de allergier det gäller. Lunchen betalas på plats av varje deltagare för sig.

Anmälan knix

Betalning av anmälningsavgift sker på plats, helst med Swish men kontanter går också bra.

Ta med en egen vattenflaska, det går mycket vatten när man har så här roligt!

Vad behöver jag veta
För att köra SMCs trafikkurser ska man ha körkort för MC. Se till att ha det med dig.
Din MC måste vara minst trafikförsäkrad och klara fordonsbesiktningen.
Det är din egen fordonsförsäkring som gäller för att köra på SMCs kurser. Läs mer om detta på SMCs sida om försäkring vid fortbildning för att veta om din försäkring gäller.

Övningskörning på Knix
Grundkurs Knix på gokartbanor är fortbildning men det är också tillåtet att öva för den som övningskör. Du måste givetvis ha med din handledare (med handledartillstånd) som ansvarar för dig under övningarna. Läs mer i Övningskörningsavtalet som du kan skriva ut och ta med dig till utbildningen.
Ta med körkortstillstånd, handledare och handledarintyg.

Vi har beställt strålande sol och lagom varmt, men i händelse av att väderbeställningen inte går igenom, och vädret skulle vara otjänligt kan kursen komma att ställas in. håll koll på SMC Norrbottens hemsida eller facebooksida för information. Vi kommer också att meddela eventuella förändringar via mail, så se till att din mailadress är aktuell när du anmäler dig.

Välkomna till en rolig MC-dag på Vuollerim Kartingring! :)