Knix Pite Långnäs 10 augusti

Sista kurvkursen för året kör vi på Pite Långnäs den 10 augusti. Knixkurs är en trafiksäkerhetskurs där vi tränar oss på att sitta, titta och svänga rätt och hantera vår motorcykel, även i en eventuell paniksituation.

Samling klockan 10:30

Karta samlingsplats: Pite-Långnäs
GPS-koordinater: 65.405864, 21.250212

Anmälan SMC-kurs

Kursernas utformning
På Långnäs och i Vuollerim tränar vi på att öka din riskmedvetenhet och din färdighet att hantera din motorcykel. Då får du ökade säkerhetsmarginaler och det blir mycket roligare att köra motorcykel. Typiska övningar vi genomför är att öva på hur man sitter rätt, hur man svänger, hur man bromsar och hur man använder blicken på rätt sätt.

Deltagarna tas om hand av utbildade instruktörer och delas in i lämpliga grupper baserade på förkunskaper. Ett körpass är 15 minuter långt och under en normal kurs sker ett körpass per timme för respektive grupp.

Mellan körpassen bör man vila, dricka vatten, köpa hamburgare och dricka och prata med andra hojåkare. Att reflektera över det man gör på övningarna är en viktig del av kursen. 

Övningsplats
Den stora fördelen med Pite Dragway som övningsplats är att det blir väldigt lik allmän väg men utan mötande trafik. Vi får under mycket säkrare förhållanden än ute i trafiken öva på att framföra våra motorcyklar på ett säkert sätt.

Övningskörning på Knix

Grundkurs Knix på gokartbanor är fortbildning men det är också tillåtet att öva för den som övningskör. Du måste givetvis ha med din handledare (med handledartillstånd) som ansvarar för dig under övningarna. Läs mer i Övningskörningsavtalet som du kan skriva ut och ta med dig till utbildningen.

Vad behöver jag veta
För att köra SMCs trafikkurser ska man ha körkort för MC.

Din MC måste vara minst trafikförsäkrad och klara fordonsbesiktningen.

Det är din egen fordonsförsäkring som gäller för att köra på SMCs kurser. Läs mer på Försäkring vid SMCs fortbildning.

En mötesplats
Alla är välkomna till Långnäs för att träffa andra hojåkare, man måste inte deltaga i kursverksamheten. Många åker hit bara för att umgås, titta på de som kör, äta en burgare och helt enkelt bara känna atmosfären.

smc knix custom