Grus nivå 3 den 9 juni

FMCK Boden arrangerar även i år den lyckade Gruskurs Nivå 3. Kursen är en endagarskurs och kommer att köras vid F21:s område i Luleå. Vi kommer att bygga vidare på Nivå 1 och Nivå 2 med att lära oss hur vi t ex tar oss över olika former av hinder, kör över diken, kör i backar och hanterar lösare underlag.

Kursdag är den 9 juni

*** OBS! NY ÖVNINGSPLATS (LULEÅ) ***

Viktigt!
Vi kommer att behöva byta kursplats i år. Vi har fått nya direktiv om övningsplatsen, så vi kan inte vara i Boden som vi brukar och behöver flytta kursen till Luleå.

Vi hoppas att detta inte ställer till för mycket problem för er, och ber om ursäkt för det besvär det kan orsaka. Kan ni inte delta på grund av detta så har vi full förståelse för det, men hoppas att ni vill och kan vara med trots flytten.

Den nya platsen passar våra övningar utmärkt, och vi är mycket glada att vi har hittat en så bra plats att vara på nu när det tyvärr blev sena ändringar.

Vi kommer att köra hela dagen och avslutar kursen på eftermiddagen vid ca 16.00.

Anmälningsavgift är 300kr per deltagare. Betalning sker på plats, helst med Swish men kontanter går också bra. 

Anmälan SMC-kurs

Vi äter lunch tillsammans på något lokalt ställe för de som vill, och vi äter vid ca 12.00, lunchen ingår inte i kursavgiften.

Ta med ett gott humör och massor med vatten. Oavsett väder så blir det en svettig dag med många skratt tillsammans med likasinnade där målet med kursen är att vi ska bli säkrare på att ta oss fram med våra motorcyklar.

Kursens innehåll 
Gruskurs nivå 3 kombinerar de två första nivåerna och adderar olika tekniker för att ta sig över hinder, köra i backar och köra på lösare underlag såsom sand och lösgrus. Nivå 3 är avsedd för dig som förutom grusväg även vill ta dig ännu längre ut och resa/utforska vägar och stigar där olika hinder kan förekomma.

På alla SMC:s kurser krävs det en landsvägsregistrerad, besiktad, försäkrad och skattad motorcykel. Det är din vanliga mc-försäkring som gäller så kolla gärna med ditt försäkringsbolag att försäkringen är aktiv.

Kurserna körs på och kring F21:s område i Luleå och därför är det viktigt att man är svensk medborgare om man vill deltaga.

 

Andra gruskurser vi har i utbudet:

Gruskurs nivå 1 
handlar om lära sig att gasa och bromsa, dvs körning mestadels rakt fram. Kan med fördel köras med vilken hojtyp som helst. Lätta men väldigt roliga övningar för att man ska våga börja använda sin motorcykel på grusväg.

På Gruskurs nivå 2 (som bygger vidare på nivå 1) 
så lär vi oss att få motorcykeln att ändra riktning med hjälp av styret och/eller bakbromsen och kroppen. Steg två är till för dig som vill utforska våra fantastiska grusvägar som finns runt om i landet.