Avrostning Slagnäs 25 maj

Den 25 maj samlas vi vid macken i Slagnäs för gemensam färd ut till övningsområdet för att köra Grundkurs/avrostning. Vi kommer att träna på bromsning, kurvteknik och balansövningar. Servering av kaffe och korv finns på plats.

Samling klockan 10:00

Karta samlingsplats: macken, Slagnäs
GPS-koordinater:  65.586292,18.165638

 Det går bra att anmäla i föväg om man vill, eller efteranmälan på plats! 

Anmälan SMC Avrostning

Vad är en Grundkurs?

De flesta av sveriges motorcyklister använder inte sin mc under vintern, speciellt här uppe i norr. Vi blir helt enkelt ringrostiga och därför finns det en stor anledning för oss att träna på och friska upp kunskaperna i hur vi hanterar våran motorcykel.

MC-poliser till exempel tillåts inte köra motorcykel i trafik förrän de genomgått en årlig vårkurs och så borde alla motorcyklister tänka.

Avrostningskurserna kan ha lite olika innehåll men vi tränar på balans-, bromsövningar och även lite kurvteknik.

Att gå en grundkurs är ett bra sätt att komma igång och väcka vintertrötta muskler och reflexer som är väldigt nyttiga för oss motorcyklister. Avrostningarna i Fyrkanten sker sedan många år i samarbete med FMCK Boden.

Vad behöver jag veta
För att köra SMCs trafikkurser ska man ha körkort för MC.
Din MC måste vara minst trafikförsäkrad och klara fordonsbesiktningen.
Det är din egen fordonsförsäkring som gäller för att köra på SMCs kurser. Läs mer på sidan för Försäkring vid SMCs fortbildningar.

Övningskörning på kurs
Grundkurserna Avrostning och Knix på gokartbanor är fortbildning men det är också tillåtet att öva för den som övningskör. Du måste givetvis ha med din handledare (med handledartillstånd) som ansvarar för dig under övningarna. Läs mer i Övningskörningsavtalet som du kan skriva ut och ta med dig till utbildningen.
Ta med: Körkortstillstånd, handlesare och handledarintyg.