Avrostning Pite Dragway 12 maj *Ny plats*

SMC Norrbotten bjuder in till Avrostning på Pite Dragway i Pite-Långnäs den 12 maj. Vi träffas för att träna på att bromsning, kurvteknik och balansövningar. Fika kommer att finnas till försäljning.

*** OBS! Ny plats! ***

Samling klockan 10:00

Karta samlingsplats: Pite-Långnäs
GPS-koordinater: 65.405864, 21.250212

Anmäl i förväg så vi vet hur mycket fika, funktionärer och instruktörer vi behöver ha på plats. 

Anmälan SMC avrostning

Vad är en Grundkurs?
De flesta av sveriges motorcyklister använder inte sin mc under vintern, speciellt här uppe i norr. Vi blir helt enkelt ringrostiga och därför finns det en stor anledning för oss att träna på och friska upp kunskaperna i hur vi hanterar våran motorcykel.

MC-poliser till exempel tillåts inte köra motorcykel i trafik förrän de genomgått en årlig vårkurs och så borde alla motorcyklister tänka.

Avrostningskurserna kan ha lite olika innehåll men vi tränar på balans-, bromsövningar och även lite kurvteknik.

Att gå en grundkurs är ett bra sätt att komma igång och väcka vintertrötta muskler och reflexer som är väldigt nyttiga för oss motorcyklister. Avrostningarna i Fyrkanten sker sedan många år i samarbete med FMCK Boden.

Vad behöver jag veta
För att köra SMCs trafikkurser ska man ha körkort för MC.

Din MC måste vara minst trafikförsäkrad och klara fordonsbesiktningen.
Det är din egen fordonsförsäkring som gäller för att köra på SMCs kurser. Läs mer i vår guide Försäkring vid SMCs fortbildningar.

Övningskörning på kurs
Grundkurserna Avrosting och Knix på gokartbanor är fortbildning, men det är också tillåtet att öva för den som övningskör. Du måste givetvis ha med din handledare (med handledartillstånd) som ansvarar för dig under övningarna. Läs mer i Övningskörningsavtalet som du kan skriva ut och ta med dig till utbildningen.
Ta med till kursen: körkortstillstånd, handledare och handledartillstånd.