Knix (kurvkurs)

Kursen passar dig som gärna kör kurviga mc-vägar. Den vänder sig till både nya och erfarna motorcyklister och alla typer av motorcyklar.Samtliga kurser 2020 inställda.

På grund av det rådande läget med Covid-19 situationen i världen har styrelsen i SMC Norrbotten tagit beslutet att ställa in kurserna 2020. Vi siktar på nya tag 2021, och att läget är sådant att vi kan genomföra kurserna anpassade efter hur pandemiläget ser ut där och då. 


Knix Pite-Långnäs 2020

Knix 1 - 13 juni. Info och anmälan *INSTÄLLT*
Knix 2 - 27 juni. Info och anmälan *INSTÄLLT*
Tjejknix - 8 augusti. Info och anmälan *INSTÄLLT*
Knix 3 - 15 augusti. Info och anmälan *INSTÄLLT*

Samling klockan 10:30.
Plats: Pite Dragway, Pite-Långnäs.

 


Knix Vuollerim 2020

Knix Vuollerim 4 juli *INSTÄLLT*

Samling klockan 10:00.
Plats: Vuollerim Kartingring.

 


Vad är Knix

Knixkurs är en trafiksäkerhetskurs där vi tränar oss på att sitta, titta och svänga rätt och hantera vår motorcykel, även i en eventuell paniksituation.

Det kommer att vara möjligt att skriva in sig på plats, men antalet platser är begränsat och anmälda på webben går före. I händelse av otjänligt väder kan kursen komma att flyttas eller ställas in, håll koll på SMC Norrbottens hemsida för information.

Det kommer att finnas kaffe, hamburgare eller mackor och drickor till försäljning när vi jobbat oss varma och törstiga, ta med er en egen vattenflaska, det går mycket vatten när man har så här roligt!

Betalning av anmälningsavgift sker på plats, helst med Swish men kontanter går också bra.

För att köra SMCs trafikkurser ska man ha körkort för MC.Din MC måste vara minst trafikförsäkrad och klara fordonsbesiktningen.Det är din egen fordonsförsäkring som gäller för att köra på SMCs kurser. Läs mer på Försäkring vid SMCs fortbildning.

Övningskörning på KnixGrundkurs Knix på gokartbanor är fortbildning men det är också tillåtet att öva för den som övningskör. Du måste givetvis ha med din handledare (med handledartillstånd) som ansvarar för dig under övningarna. Läs mer i Övningskörningsavtalet som du kan skriva ut och ta med dig till utbildningen.Ta med Körkortstillstånd, handledare och handledartillstånd.

Vi har beställt strålande sol och lagom varmt, men i händelse av att väderbeställningen inte går igenom, och vädret skulle vara otjänligt kan kursen komma att ställas in. håll koll på SMC Norrbottens hemsida eller facebooksida för information. Vi kommer också att meddela eventuella förändringar via mail, så se till att din mailadress är aktuell när du anmäler dig.

En mötesplats

Alla är välkomna till Långnäs för att träffa andra hojåkare, man måste inte deltaga i kursverksamheten. Många åker hit bara för att umgås, titta på de som kör, äta en burgare och helt enkelt bara känna atmosfären.