Gruskurser

Våra gruskurser vänder sig till alla motorcyklister, oavsett om du tycker grus är det roligaste som finns eller det värsta du kan råka ut för. Hos oss finns en kurs för alla!


Samtliga kurser 2020 inställda.

På grund av det rådande läget med Covid-19 situationen i världen har styrelsen i SMC Norrbotten tagit beslutet att ställa in kurserna 2020. Vi siktar på nya tag 2021, och att läget är sådant att vi kan genomföra kurserna anpassade efter hur pandemiläget ser ut där och då. 

 Nivå 1L

Vänder du när du ser en grusväg? Då är detta kursen för dig! Denna gruskurs har samma kursupplägg som Nivå 1. Skillnaden är att den riktar sig framförallt till dig som har en mer landsvägsbetonad hoj med landsvägsdäck.
Anmälan och info... *INSTÄLLT*

Nivå 1

Denna gruskurs är både för dig som aldrig satt dina hjul på grus förr och för dig som har testat grus tidigare och vill ta ett steg vidare.
Anmälan och info... *INSTÄLLT*


Nivå 2 

Gruskurs nivå 2 är en direkt fortsättning på SMCs gruskurs Nivå 1 och för dig som tycker att asfalt bara är i vägen. För att kunna ta till sig övningarna ska man ha gått nivå 1, som vi kör dagen innan. (Har du gått nivå 1 tidigare kan du gå endast dag 2).
Anmälan och info... *INSTÄLLT*

Nivå 3

Gruskurs nivå 3 kombinerar de två första nivåerna och adderar olika tekniker för att ta sig över hinder, passera diken, köra i backar - ex vända i backe, både uppför och nedför. Köra på skrå. Nivå 3 är avsedd för dig som förutom grusväg även vill ta dig ännu längre ut och resa/utforska vägar och stigar där olika hinder kan förekomma.

*INSTÄLLT*