Kurser SMC Norrbotten

SMC Norrbotten anordnar flera olika typer av kurser som Grundkurser, Kurvkurser, Gruskurser och Mekkurser.


Samtliga kurser 2020 inställda.

På grund av det rådande läget med Covid-19 situationen i världen har styrelsen i SMC Norrbotten tagit beslutet att ställa in kurserna 2020. Vi siktar på nya tag 2021, och att läget är sådant att vi kan genomföra kurserna anpassade efter hur pandemiläget ser ut där och då. 

 


 

Knix (kurvkurs)

Kursen passar dig som gärna kör kurviga mc-vägar. Den vänder sig till både nya och erfarna motorcyklister och alla typer av motorcyklar. Du får ökade säkerhetsmarginaler och det blir mycket roligare att köra motorcykel. Typiska övningar vi genomför är hur man sitter rätt, hur man svänger, hur man bromsar och hur man använder blicken på ett bra sätt.

Knixkurser 2020

 

Avrostningar

Kursen passar alla motorcyklister, nya och erfarna. Vi träffas och väcker upp vintertrötta muskler och reflexer med övningar inför sommarens turer. Alla motorcyklister och olika typer av motorcyklar är varmt välkomna. Även du som övningskör får vara med och köra tillsammans med din handledare!

Avrostningar 2020

 

Gruskurser

Vänder du när du ser en grusväg för att du tycker det är det värsta du kan tänka dig att råka ut för? Har du testat grus tidigare och vill ta ett steg vidare? Tycker du att asfalt bara är i vägen och letar upp varje grusväg du kan hitta? Gillar du äventyrsresor och råkar ut bortspolade vägar som blivit krondiken, nedfallna träd och oväntade vattenövergångar? Vi har gruskurser för alla!

Gruskurser 2020

På SMC:s kurser kan man se alla typer av motorcyklar och alla har lika roligt oavsett om man är nybörjare eller har kört motorcykel i många år. Den vanligaste kommentaren vi får höra efter en kurs är

 ”Varför har jag inte gjort det här tidigare!"


Planerade datum 2020

*INSTÄLLT*

10 maj - Avrostning vid Biltema i Luleå.

16-17 maj  - Gruskurs nivå 1-2 i Luleå.

23 maj - Avrostning i Pajala, 

23 maj - Avrostning i Slagnäs. 

7 juni - Gruskurs nivå 3 i Luleå,

13 juni - Kurvkurs Knix  1 i Pite-Långnäs.

27 juni - Kurvkurs Knix 2 i Pite-Långnäs.

4 juli i - Kurvkurs Knix i Vuollerim. 

8 Augusti - Tjejurs Knix i Pite-Långnäs.

15 aug - Kurvkurs Knix 3 i Pite-Långnäs.