Kurser SMC Norrbotten

SMC Norrbotten anordnar flera olika typer av kurser som Grundkurser, Kurvkurser, Gruskurser och Mekkurser.


Samtliga kurser 2020 inställda till och med 27 juli

På grund av det rådande läget med Covid-19 situationen i världen har styrelsen i SMC Norrbotten haft ett möte där vi tagit beslutet att ställa in kurserna fram till den 27 juli. Hur det blir med kurserna i augusti får det aktuella läget framöver utvisa

 

Knix (kurvkurs)

Knixkurs är en trafiksäkerhetskurs där vi tränar på att öka riskmedvetenhet och färdighet att hantera motorcykeln. Då får du ökade säkerhetsmarginaler och det blir mycket roligare att köra motorcykel. Typiska övningar vi genomför är hur man sitter rätt, hur man svänger, hur man bromsar och hur man använder blicken på ett bra sätt.

Knixkurser 2020

 

Avrostningar

De flesta av sveriges motorcyklister använder inte sin mc under vintern, speciellt här uppe i norr. Vi blir helt enkelt ringrostiga och därför finns det en stor anledning för oss att träna på och friska upp kunskaperna i hur vi hanterar våran motorcykel.

Avrostningar 2020

 

Gruskurser

Vänder du när du ser en grusväg för att du tycker det är det värsta du kan tänka dig att råka ut för? Har du testat grus tidigare och vill ta ett steg vidare? Tycker du att asfalt bara är i vägen och letar upp varje grusväg du kan hitta? Gillar du äventyrsresor och råkar ut bortspolade vägar som blivit krondiken, nedfallna träd och oväntade vattenövergångar? Vi har gruskurser för alla!

Gruskurser 2020

På SMC:s kurser kan man se alla typer av motorcyklar och alla har lika roligt oavsett om man är nybörjare eller har kört motorcykel i många år. Den vanligaste kommentaren vi får höra efter en kurs är

 ”Varför har jag inte gjort det här tidigare!"


Planerade datum 2020

10 maj - Avrostning vid Biltema i Luleå.

16-17 maj  - Gruskurs nivå 1-2 i Luleå.

23 maj - Avrostning i Pajala, 

23 maj - Avrostning i Slagnäs. 

7 juni - Gruskurs nivå 3 i Luleå,

13 juni - Kurvkurs Knix  1 i Pite-Långnäs.

27 juni - Kurvkurs Knix 2 i Pite-Långnäs.

4 juli i - Kurvkurs Knix i Vuollerim. 

8 Augusti - Tjejurs Knix i Pite-Långnäs.

15 aug - Kurvkurs Knix 3 i Pite-Långnäs.