Knix kurvkurs - Kurstillfällen 2019

2019-05-27
Nu kör vi igång med 2019 års knix-kurser! Först ut är Pite-Långnäs den 8 juni och där kör vi sammanlagt 4 knixar i år. En av dem är vår traditionsenliga tjejknix. Vi kommer också att ha en 2-dagarsknix i Vuollerim. Kom och kör med oss, eller bara ta en fika och prata hoj om du vill se vad vi gör på en kurs.

Knix kurvkurs är en trafiksäkerhetskurs där vi tränar oss på att sitta, titta och svänga rätt och hantera vår motorcykel även i en eventuell paniksituation. 

Foto: Meltrockphoto MC

Knix-tillfällen 2019

8 juni, Pite-Långnäs
29 juni, Pite-Långnäs 
6-7 juli (2-dagars), Vuollerim
27 juli (Tjejknix), Pite-Långnäs
10 augusti, Pite-Långnäs

 

Föranmälda har förtur

Det kommer att vara möjligt att skriva in sig på plats, men antalet platser är begränsat och anmälda på webben går före. I händelse av otjänligt väder kan kursen komma att flyttas eller ställas in, håll koll på SMC Norrbottens hemsida för information.

Fika och mat

Det kommer att finnas kaffe, hamburgare och drickor till försäljning när vi jobbat oss varma och törstiga, ta med er en egen vattenflaska, det går mycket vatten när man har så här roligt!

Viktigt!

För SMCs trafikkurser krävs giltigt körkort, och det kontrolleras av funktionärerna vid inskrivningen. Se till att ha det med dig. 

Din MC behöver vara minst trafikförsäkrad, och klarat besiktningen. Det är din egen försäkring som gäller på kursen. Läs mer om detta på SMCs sida om försäkring vid fortbildning för att veta om din försäkring gäller. 

Även du som övningskör är varmt välkommen på kurs. Ta med din handledare samt intyg för övningskörning och handledarintyg. Handledaren kör gratis om du som övningskörare går kurs. Du kommer att behöva fylla i ett övningskörningsavtal som du kan se här och skriva ut i förväg om du vill.

Vi har beställt strålande sol och lagom varmt, men i händelse av att väderbeställningen inte går igenom, och vädret skulle vara otjänligt kan kursen komma att ställas in. Håll koll på SMC Norrbottens hemsida eller facebooksida för information. Vi kommer också att meddela eventuella förändringar via mail, så se till att din mailadress är aktuell när du anmäler dig.

 

Välkomna :)