Knix Pite Långnäs 29 juni

2019-06-23
Nu är det dags för andra kurvkursen för året på Pite Långnäs den 29 juni. Knixkurs är en trafiksäkerhetskurs där vi tränar oss på att sitta, titta och svänga rätt och hantera vår motorcykel, även i en eventuell paniksituation.

Kursernas utformning
På Långnäs och i Vuollerim tränar vi på att öka din riskmedvetenhet och din färdighet att hantera din motorcykel. Då får du ökade säkerhetsmarginaler och det blir mycket roligare att köra motorcykel. Typiska övningar vi genomför är att öva på hur man sitter rätt, hur man svänger, hur man bromsar och hur man använder blicken på rätt sätt.

Övningskörning på Knix
Grundkurs Knix på gokartbanor är fortbildning men det är också tillåtet att öva för den som övningskör. Du måste givetvis ha med din handledare (med handledartillstånd) som ansvarar för dig under övningarna. Läs mer i Övningskörningsavtalet som du kan skriva ut och ta med dig till utbildningen.

Vad behöver jag veta
För att köra SMCs trafikkurser ska man ha körkort för MC.
Din MC måste vara minst trafikförsäkrad och klara fordonsbesiktningen.
Det är din egen fordonsförsäkring som gäller för att köra på SMCs kurser. Läs mer på Försäkring vid SMCs fortbildning.

En mötesplats
Alla är välkomna till Långnäs för att träffa andra hojåkare, man måste inte deltaga i kursverksamheten. Många åker hit bara för att umgås, titta på de som kör, äta en burgare och helt enkelt bara känna atmosfären.

Läs med om årets kurser på kurssidan!