Gruskurs nivå 3 den 9 juni

2019-05-27
FMCK Boden arrangerar även i år den lyckade Gruskurs Nivå 3 tillsammans med SMC Norrbotten. Kursen är en endagarskurs och kommer att köras vid F21:s område i Luleå. Vi kommer att bygga vidare på Nivå 1 och Nivå 2 med att lära oss hur vi t ex tar oss över olika former av hinder, kör över diken, kör i backar och hanterar lösare underlag.

Kursens innehåll 

Gruskurs nivå 3 kombinerar de två första nivåerna och adderar olika tekniker för att ta sig över hinder, köra i backar och köra på lösare underlag såsom sand och lösgrus. Nivå 3 är avsedd för dig som förutom grusväg även vill ta dig ännu längre ut och resa/utforska vägar och stigar där olika hinder kan förekomma.

Anmälningsavgift är 300kr per deltagare. Betalning sker på plats, helst med Swish men kontanter går också bra. (FMCK-medlemmar betalar ingen avgift.)

Vi äter lunch tillsammans på något lokalt ställe för de som vill, och vi äter vid ca 12.00, lunchen ingår inte i kursavgiften.

Ta med ett gott humör och massor med vatten. Oavsett väder så blir det en svettig dag med många skratt tillsammans med likasinnade där målet med kursen är att vi ska bli säkrare på att ta oss fram med våra motorcyklar.

På alla SMC:s kurser krävs det en landsvägsregistrerad, besiktad, försäkrad och skattad motorcykel. Det är din vanliga mc-försäkring som gäller så kolla gärna med ditt försäkringsbolag att försäkringen är aktiv.

Du som övningskör är varmt välkommen på SMC Norrbottens grund-, grus- och knixkurser. Kom ihåg att ta med övningskörningsintyg, handledarbevis och din handledare för att få vara med och köra. Din handledare går då kursen utan att betala någon avgift.

Kurserna körs på och kring F21:s område i Luleå och därför är det viktigt att man är svensk medborgare om man vill deltaga.