Strålande tjejkurs

2011-06-14
<p>Under helgen 11-12 juni genomfördes den Tjejkurs som fungerat som en pilotkurs för ett nytt format som SMC Stockholm har tagit fram. Kursen inehöll teknikmoment som genomfördes på Gillinge Trafiksäkerhetscenter, Knix-kurs på Rörken Ring och verklighetstrogna övningsmoment ute i trafik.</p>

"Verkligen givande och jag lärde mig jättemycket."

"En helt magiskt helg du hade ordnat åt oss. Mungiporna är forfarande uppe vid öronen."

"Tack Cicci för att du organiserat denna härliga roliga kurs som fick oss att prova på nya saker och gav så många viktiga insikter om hojåkning."

Det där är bara några av de kommentarer som skrivits på SMC Stockholms forum efter helgens tjejkurs.

55 tjejer körde på grus, bromsade, körde upp för backar som man normalt hittar på väg till små skogssjöar och sedan ner igen. De svängde runt koner och de svängde utan koner. Det satts låååångt bak på sitsen och det satts uppe på tanken. De satt med fötterna på fotpinnarna och inte på fotpinnarna och på sitsen. Och de satt i solen och njöt. De blev instruerade, de blev interjuvade och filmade och de fikade. Sedan åkte de till hotellet och duschade.

När de sedan ätit en god middag (med mycket fniss och skratt, har jag hört) så pratades det om SMC, grupptryck och säkerhetsutrustning. Sedan sovs det gott.

Tills tuppen bestämde att det regnat klart och gal fram solen. Då åkte tjejerna till Rörken Ring och hälften körde på banan och hälften åkte ut i trafiken och övade kurvor och trafikmoment. Sedan bytte de plats och instruktörer med varandra.

Och över allt detta sken solen hela tiden trots att SMHI hotat med regn, regn och åter regn.

Ett jättetack till planeringsgruppen, till alla instruktörer och resurser, till Gillinge Trafiksäkerhetscenter, Rörken Ring, MCK Dalton, Quality Airport Hotel och alla andra samarbetspartners som gjorde den här helgen möjlig.