Annonser

 

Planera din resa

I menyn till vänster kan du hitta länkar till till exempel färjor, boende, turistinformation, researrangörer och det mesta du behöver veta för att resa utomlands eller i Sverige.

Vad ska du alltid ha med på utlandsresan med motorcykel?


-  Kontrollera att du har en giltig reseförsäkring som täcker läkarbehandling utomlands. Ta med dig ditt reseförsäkringsbevis.
- Ta med ett europeiskt sjukförsäkringskort  som du får från Försäkringskassan och ger dig rätt till sjukvård på samma ekonomiska villkor som invånarna i lande
- Giltigt körkort, pass och/eller nationellt ID-kort
- Helförsäkring på din MC och försäkringsbrev
- Registreringsbevis i original  

Resa på motorcykel i Europa


I häftet ”På motorcykel i Europa” hittar du uppgifter på vad du bör tänka på innan du beger du ut i Europa, såsom; innan avresan, packning, papper, på färjan, motorvägar samt övernattning och ekonomi. Dessutom har du en välutrustad checklista inför utlandsresan. Det finns också ett antal tips på resvägar klicka här för nedladdning.

Hjälp utomlands? 


SMC är medlem i FIA, ”Federation Internationale de l´Automobile. På baksidan av ditt medlemskort hittar du FIAs logga som kan öppna dörrar och innebära fördelar för dig när du är ute och reser. Till exempel billigare eller rent av kostnadsfri hjälp av andra organisationer som är anslutna till AIT om du får problem i utlandet. Behöver hjälp vid utlandsvistelse med hotellbokning, hitta en verkstad, bärgning eller något annat – visa ditt SMC-medlemskort och peka på FIA-märket. 
Organisationer som är medlemmar i FIA. 

Resa med MC längre bort

Ska du resa med din motorcykel till länder runt om i världen kan du behöva ett WCarnet de passage". Det utfärdades tidigare av Motormännen men nu ska man söka om detta hos utfärdare i andra länder. 
Om Carnet de passage på Motormännens hemsida.
Länder där CPD rekommenderas eller är tvingande och var du söker det.