Annonser

 

FIM-Rally

Vill du ha kul tillsammans med massor av motorcyklister från hela världen? Då ska du åka på ett FIM-Rally. 2015 är det Nederländerna och staden Vorden som håller i FIM-Rallyt.

Nu är 2015 års FIM-Rally i Vorden avslutat och vi är än en gång världsmästare i touring. Vi ser fram emot ett nytt FIM-Rally i Liptov i Slovakien 2016. Mer information om avgifter, utflykter, boende och anmälningsblanketter kommer senare.

År 2017 kommer FIM-Rallyt att anordnas i Sverige av Sundsvall MCC och eftersom det krävs många volontärer i ett så stort arrangemang finns möjligheten att ställa upp. Du kan anmäla ditt intresse via SMCC:s hemsida http://smcc.se/index.php/fim-2017

Den 29-31 juli hålls årets FIM-Rally Nederländerna. Det kommer att kantas av god ost, rökt korv, genever och förstås många nya och gamla MC-kompisar från hela världen.

Mer information om 2015-års rally finns på den officiella hemsidan fimrally2015.com

Du kan också läsa i informationsfoldern som arrangörerna tagit fram för detta evenemang.

Holländarna har goda traditioner att arrangera FIM-Rallyt. Förutom Arnhem 2004, har Eindhoven 1991, Maastricht 1979, Middelburg 1971 och Groningen 1950 varit värdar.

Sverige brukar vara det lands som har flest deltagare och i synnerhet när våra grannländer arrangerar det. Vem minns inte när vi var nära 600 svenska deltagare i Skottland 1992 och Nordnorge 1995? K

 

Meritumträffen i Schweiz 

Den 18 – 20 juli arrangeras FIM Rendez-Vous Meritum i Couvet-Val de Travers, Schweiz. Mer information kommer att dyka upp på fim-live.com

 

FIM-Rallyt 2014 i Finland


Sommaren 2014 var det Finland och Tammerfors/Tampere som stod för värdskapet av FIM-Rallyt.

Den 1-3 juli gick FIM-Rallyt av stapeln och det blev en kul, men kall och blöt tillställning. Trots vädret så var humöret i topp och när nationsparaden rullade genom staden lyste solen och många Tammerforsbor var ute i det varma och vackra vädret och hälsade deltagarna välkomna.

FIM-Rallyt lockade 907 deltagare från 24 nationer och Sverige bidrog med 216 stycken. Sverige lyckades kamma hem sex 1:a priser, tre 2:a platser och en 3:e plats. Sundsvall MCC fick pris för Sveriges största klubb för tredje året i rad.

En längre reseberättelse hittar du bland övriga reseberättelser. Där kan du läsa mer om vad som händer på FIM-Rallyt.

Mer info om årets FIM-rally finns på www.fimrally2014.com

 

 

 

FIM-Rallyt 2013 i Epernay

169 svenskar deltog med 128 ekipage i 2013-års FIM-Rally. För andra gången hade FIM och det franska motorcykelförbundet valt Champagnens huvudstad, Epernay i Frankrike, med samma camping och på samma plats som 1999.Det åtråvärda priset ”Challenge FIM” gick till Finland som ska arrangera rallyt nästa år. Vi gissar att många av de finska deltagarna var kommande års funktionärer som vill se vad de egentligen gett sig in på och ta till sig tips och ideer från årets lyckade arrangemang.

Epernay är beläget ca 15 mil öster om Paris och brukar kallas champagnens huvudstad. Förutom pampig nationsparad, rolig fest och trevligt umgänge arrangerades exempelvis bussutflykter till olika champagnekällare.
Evenemanget hölls på campingplatsen 3 stjärnor Epernay.

Mer information om 2013-års rally finns på den officiella hemsidan www.fim-rally2013.com

 

 

FIM-Rally 2012 i Polen

2012 års FIM-Rally blev arrangörsmässigt framgångsrikt. De flesta verkar ha trivts och många priser plockades hem av Sverige. Här finns en reseberättelse från 2012-års FIM-Rally.


 Vad är FIM och vad är FIM-Rallyt?

Om du klickar här kan du finna upplysningar om FIM (Internationella motorcykelfederation) och FIM-Rallyt. Vill du se bilder och information om de priser man kan vinna på FIM-Rallyt så klickar du dig in på rubriken till vänster.

Anmälningstiden till årets FIM-rally har redan passerat, men planera gärna redan nu in ett FIM-Rallybesök i juli 2016.

Frågor om FIM-Rally kan ställas till: stig.bjork@svmc.se eller ingela.gardemyr@svmc.se

FIM-Rallyt 2014 i Tammerfors


Samling för nationalparad, Österrike 2011

Dags för nationsparad, Österrike 2011

Svenskar vid Olympiastadion, Berlin 2006.

Båtutflykt i Berlin 2006.

Paraden på väg i Österike 2011.

En mängd svenska Världsmästare 2011 i Österrike.