Annonser

 

FIM-Rally i Finland - anmälan öppen

Vill du ha kul tillsammans med massor av motorcyklister från hela världen? Då ska man åka på ett FIM-Rally. Sommaren 2014 är det Finland och Tammerfors/Tampere som står för värdskapet av FIM-Rallyt. 212 svenskar har anmält sig till årets arrangemang.

Dags för Finland igen. 2014 års FIM-Rally arrangeras i Tammerfors

För 26 år sedan arrangerades FIM-Rallyt i Finland för första gången. Nu är det dags igen. Orten som utvalts är Tammerfors (Tampere på finska). Staden ligger ca 16 mil nordost från Åbo (Turku). Tiden är 1 – 3 juli men en särskild utflykt kommer att arrangeras dagen före.

Sverige brukar vara det land som har flest deltagare och i synnerhet när våra grannländer arrangerar det. Vem minns inte när vi var nära 600 svenska deltagare i Nordnorge 1995?

Till årets FIM-Rally i Tammerfors, Finland, har 212 svenskar på 173 ekipage anmält sig. Vad det kommer att betyda vad vi plockar åt oss av prisbordet återstår att se.”

”Världsmästarbucklan” Challenge FIM vinner man på att längsta gemensamma färdsträcka. Se övriga priser i menyn till höger, bland annat finns ett pris för flest deltagande veteranhojar. Det är ju lämpligt att plocka hem den bucklan ”FIVA Challenge” då avståndet inte är långt. 

Mer information om FIM-Rallyt finns på den officiella hemsidan www.fimrally2014.com där också fler intressanta länkar om Finland och Tammerfors finns.

FIM-Rallyt året därpå blir i Vorden, Nederländerna.

 

FIM-Rallyt 2013 i Epernay

169 svenskar deltog med 128 ekipage i 2013-års FIM-Rally. För andra gången hade FIM och det franska motorcykelförbundet valt Champagnens huvudstad, Epernay i Frankrike, med samma camping och på samma plats som 1999.Det åtråvärda priset ”Challenge FIM” gick till Finland som ska arrangera rallyt nästa år. Vi gissar att många av de finska deltagarna var kommande års funktionärer som vill se vad de egentligen gett sig in på och ta till sig tips och ideer från årets lyckade arrangemang.

Epernay är beläget ca 15 mil öster om Paris och brukar kallas champagnens huvudstad. Förutom pampig nationsparad, rolig fest och trevligt umgänge arrangerades exempelvis bussutflykter till olika champagnekällare.
Evenemanget hölls på campingplatsen 3 stjärnor Epernay.

Mer information om 2013-års rally finns på den officiella hemsidan www.fim-rally2013.com

 

FIM-Rally 2012 i Polen

2012 års FIM-Rally blev arrangörsmässigt framgångsrikt. De flesta verkar ha trivts och många priser plockades hem av Sverige. Här finns en reseberättelse från 2012-års FIM-Rally.


 Vad är FIM och vad är FIM-Rallyt?

Om du klickar här kan du finna upplysningar om FIM (Internationella motorcykelfederation) och FIM-Rallyt. Vill du se bilder och information om de priser man kan vinna på FIM-Rallyt så klickar du dig in på rubriken till vänster.

 

Frågor om FIM-Rally kan ställas till: stig.bjork@svmc.se


Samling för nationalparad, Österrike 2011

Dags för nationsparad, Österrike 2011

Svenskar vid Olympiastadion, Berlin 2006.

Båtutflykt i Berlin 2006.

Paraden på väg i Österike 2011.

En mängd svenska Världsmästare 2011 i Österrike.