Annonser

 

FIM-Rally

Vill du ha kul tillsammans med massor av motorcyklister från hela världen? Då ska du åka på ett FIM-Rally. Sommaren 2014 var det Finland och Tammerfors/Tampere som stod för värdskapet av FIM-Rallyt. Nästa år är det Nederländerna och staden Vorden som håller i FIM-Rallyt.

För 26 år sedan arrangerades FIM-Rallyt i Finland för första gången. 2014 var det dags igen.

Den 1-3 juli gick FIM-Rallyt i Finland av stapeln och årets rally blev en kul, men kall och blöt tillställning. Trots vädret så var humöret i topp och när nationsparaden rullade genom staden lyste solen och många Tammerforsbor var ute i det varma och vackra vädret och hälsade deltagarna välkomna.

FIM-Rallyt 2014 lockade 907 deltagare från 24 nationer och Sverige bidrog med 216 stycken. Sverige lyckades kamma hem sex 1:a priser, tre 2:a platser och en 3:e plats. Sundsvall MCC fick pris för Sveriges största klubb för tredje året i rad.

Nederländerna gjorde en bra promotion för nästa års FIM-Rally, vilket kommer att arrangeras i Vorden, med god ost, rökt korv och genever.

En längre reseberättelse kommer att läggas ut här på hemsidan, bland övriga reseberättelser. Då kan du läsa mer om vad som hände på FIM-Rallyt.

Mer info om årets FIM-rally finns på www.fimrally2014.com

Mer information om 2015-års rally finns på den officiella hemsidan www.fimrally2015.com

 

 

FIM-Rallyt 2013 i Epernay

169 svenskar deltog med 128 ekipage i 2013-års FIM-Rally. För andra gången hade FIM och det franska motorcykelförbundet valt Champagnens huvudstad, Epernay i Frankrike, med samma camping och på samma plats som 1999.Det åtråvärda priset ”Challenge FIM” gick till Finland som ska arrangera rallyt nästa år. Vi gissar att många av de finska deltagarna var kommande års funktionärer som vill se vad de egentligen gett sig in på och ta till sig tips och ideer från årets lyckade arrangemang.

Epernay är beläget ca 15 mil öster om Paris och brukar kallas champagnens huvudstad. Förutom pampig nationsparad, rolig fest och trevligt umgänge arrangerades exempelvis bussutflykter till olika champagnekällare.
Evenemanget hölls på campingplatsen 3 stjärnor Epernay.

Mer information om 2013-års rally finns på den officiella hemsidan www.fim-rally2013.com

 

 

FIM-Rally 2012 i Polen

2012 års FIM-Rally blev arrangörsmässigt framgångsrikt. De flesta verkar ha trivts och många priser plockades hem av Sverige. Här finns en reseberättelse från 2012-års FIM-Rally.


 Vad är FIM och vad är FIM-Rallyt?

Om du klickar här kan du finna upplysningar om FIM (Internationella motorcykelfederation) och FIM-Rallyt. Vill du se bilder och information om de priser man kan vinna på FIM-Rallyt så klickar du dig in på rubriken till vänster.

Frågor om FIM-Rally kan ställas till: stig.bjork@svmc.se

FIM-Rallyt 2014 i Tammerfors


Samling för nationalparad, Österrike 2011

Dags för nationsparad, Österrike 2011

Svenskar vid Olympiastadion, Berlin 2006.

Båtutflykt i Berlin 2006.

Paraden på väg i Österike 2011.

En mängd svenska Världsmästare 2011 i Österrike.