Annonser

 

FIM-Rally 2018

Vill du ha kul tillsammans med massor av motorcyklister från hela världen? Då ska du åka på FIM-Rally.

FIM-Rallyt är ett internationellt möte för motorcyklister med 1000-1500 deltagare från ett 25-30 tal olika länder. Syftet är att knyta kontakter mellan motorcyklister och sprida det arrangerande landets kultur och traditioner genom uppträdanden, guidade utflykter, mat med mera. Men FIM-Rally är även ett slags världsmästerskap i touring samtidigt som det är en kul trevlig MC-träff med massor av trevliga människor. Rallyt byter arrangörsland varje år.
FIM-Rally är vad vi brukar kalla "världsmästerskap i touring". Tävlingsdelen i FIM-Rally handlar bland annat om antal deltagare och körsträcka bland de anmälda deltagarna från olika länder. I denna folder kan du läsa mer om vad ett FIM-Rally är. 

Nytt land – nya upplevelser – nya äventyr 2018

2017 var det tredje gången arrangerades FIM-Rallyt i Sverige. Denna gång i Sundsvall. Tidigare har det varit i Jönköping 1984 och Falun 1998. Men nu tittar vi framåt och nästa år händer det i Litauen.  Det är andra gången sedan Sovjetunionens fall som Rallyt arrangeras i en före detta Sovjetstat. Första gången var i Estland år 2005. Tidpunkten för 2018 års FIM-Rally är 25 – 27 juli och platsen är Trakai, cirka 30 kilometer väster om huvudstaden Vilnius.

FIM-Rally 2018 har en egen Facebooksida där du kan läsa mer om evenemanget och ställa frågr till arrangören. Sidan hittar du här.

Kolla in mer om platsen på exempelvis denna sida

 

En av alla som verkligen ser fram emot nästa års FIM-Rally är allas vår Stig "Bjucken" Björk, som sedan 1981 har varit en av alla som arbetat med FIM-Rallyn och med andra saker inom FIM-organisationen.

- Det som är så kul med FIM-rallyt är att det är sån internationell förbrödring. Man träffar folk från olika länder och får vänner för livet. Nästan vart man än åker i Världen så har man kompisar efter att man deltagit i ett FIM-Rally.
En trevlig bekantskap som jag minns särskilt är en tysk som jag hjälpte här i Sverige då FIM-Rallyt hölls i Falun 1998. Han råkade göra sönder sitt kopplingshandtag och vi ordnade så att han fick det reparerat. Han har jag träffat på alla rallyn jag därefter varit på och han är fortfarande en glad och tacksam bekantskap, säger Bjucken.

Vi återkommer här med mer information om 2018-års FIM-rally

 

Framtida FIM-Rally

31/7 – 2/8 2019 arrangeras Rallyt i Roskilde, Danmark Läs mer på: http://www.fimrallytouring74.dk/

Trevliga berättelser från tidigare FIM-Rallyn

Bilder från tidigare års FIM-rallyn

FIM-Rally 2017 i Sundsvall

FIM-Rallyt 2014 i Tammerfors


Samling för nationalparad, Österrike 2011

Dags för nationsparad, Österrike 2011

Svenskar vid Olympiastadion, Berlin 2006.

Båtutflykt i Berlin 2006.

Paraden på väg i Österike 2011.

En mängd svenska Världsmästare 2011 i Österrike.