Annonser

 

FIM-Rally 2017

Vill du ha kul tillsammans med massor av motorcyklister från hela världen? Då ska du åka på FIM-Rally 26-28 juli 2017. FIM-Rally är vad vi brukar kalla "världsmästerskap i touring". Alla svenskar som deltar får tillgodoräkna sig rallyt för Fim Meritum och får ett värdebevis. Däremot så deltar vi inte i själva tävlingsmomentet.

FIM-Rally 2017 i Sverige

FIM-Rallyt är ett internationellt möte för motorcyklister med 1000-1500 deltagare från ett 25-30 tal olika länder. Syftet är att knyta kontakter mellan motorcyklister och sprida det arrangerande landets kultur och traditioner genom uppträdanden, guidade utflykter, mat med mera. Men FIM-Rally är även ett slags världsmästerskap i touring samtidigt som det är en kul trevlig MC-träff med massor av trevliga människor. Rallyt byter arrangörsland varje år, och sommaren 2017 är det dags för Sundsvall Motor Cycle Club, SMCC, och Sundsvall att vara värd för det 72:a FIM-Rallyt. Rallyt går av stapeln i Sundsvall 26-28 juli 2017 och kommer att bli en minnesvärd tillställning.

Arrangerande Sundsvall Motor Cycle Club är en av Sveriges äldsta SMC anslutna MC-klubb som fortfarande är aktiv. Klubben grundades redan 1967 av ett gäng från Sundsvall som redan då reste långt utanför Sveriges gränser. Att resa ut i Europa för att träffa andra motorcyklister och lära sig mer om andra länder var självklart redan i klubbens begynnelse, precis som det är än idag. Sedan många år har klubbmedlemmar besökt bland annat många olika FIM-Rallyn och där vunnit Inter-Club Challange flera gånger och 2014 när rally arrangerades i Tammerfors, Finland vann klubben det prestigefulla priset Challenge Austria för största klubb.

Sverige har stått som arrangör för FIM-Rallyt två gånger tidigare, 1984 i Jönköping och 1998 i Falun där Norge var den största nationen och därmed vann det åtråvärda FIM-Challange priset för största nation.

Tävlingsdelen i FIM-Rally handlar bland annat om antal deltagare och körsträcka bland de anmälda deltagarna från olika länder. Vill du komma och bara vara med på träffen så går det givetvis bra. Du räknas dock inte som deltagare i "tävlingsdelen", men du får istället träffa många och trevliga knuttar/knuttor från när och fjärran.

Info om årets FIM-Rally

Välkomstcentret och träffområdet för FIM-Rallyt ligger vid södra hamnområdet, vilket är mer eller mindre i centrala Sundsvall. Det tar ungefär 10 minuter att promenera från träffområdet till Stora torget i Sundsvall där målgångsceremonin kommer att hållas.

I södra hamnen finns ett stort gräsfält där det under somrarna brukar spelas fotboll, men området används även till andra arrangemang såsom musik- och matfestivaler. På detta område som ligger i anslutning till träffområdet kommer en camping att byggas upp. Upp till 900 tält ska få plats på detta område vilket vi hoppas ska räcka till.

Om du som deltagare inte kan eller vill ta med dig ett eget tält, så kommer det att finnas möjlighet till att hyra ett tremannatält, med två liggunderlag. Du behöver själv då bara ta med egen sovsäck, kudde eller liknande. Priser för detta kommer att finnas på anmälningsblanketten som förväntas vara färdig i början av januari 2017.

För dig som väljer att bo på hotell så har vi reserverat nästan 500 st rum under dagarna som rallyt pågår. Samtliga hotell ligger inom ungefär 10 minuters promenadavstånd från träffområdet.

Parkeringsmöjligheter kommer att finnas vid de olika hotellen, eventuella parkeringsavgifter kan tillkomma. Det kommer även att finnas möjlighet att parkera motorcykeln kostnadsfritt på träffområdet. Information om hotellpriser kommer att presenteras på anmälningsblanketten.

Välkomstcentret och träffområdet kommer att öppna söndag 23/7 klockan 12.00 och stängas 29/7 klockan 12.00.

Utöver allt som ingår i själva FIM-Rallyt som officiellt startar 26/7 så kan du beställa extra utflykter.

Måndag 24/7 & tisdag 25/7 arrangeras guidade utflykter med motorcykel. Turerna kommer att utgå ifrån välkomstcentret och följer Indalsleden (väg 86) via Vättaberget i Liden till Thai paviljongen i Ragunda och Döda fallet i Bispgården.

På måndagskväll 24/7 & tisdagskväll 25/7 kommer en båttur med skärgårdsbuffé att kunna bokas.

Vi kommer även att presentera andra alternativ till egna utflykter på vår hemsida, så mer information om FIM-Rally 2017 i Sundsvall hittar du på vår hemsida www.fim-rally2017.com eller på vår Facebooksida https://www.facebook.com/fimrally2017/

För dig som kommer lite tidigare finnas det en hel del saker att göra och se.

Stenstaden är Sundsvalls hjärta. Här kan man flanera i timmar, varva fika och shopping med att njuta av anblicken av de pampiga och påkostade stenbyggnaderna längs gatorna. Efter en förödande stadsbrand 1888 byggde man snabbt upp stadskärnan igen, denna gång med breda esplanader och mindre eldfängda, vackert dekorerade stenhus.

Här finns även draken - Stenstadens beskyddare. Efter den stora branden i Sundsvall 1888 då stenstadens magnifika hus byggdes upp behövde borgarna väktare mot makter som ville förgöra den värdefulla skatt som den nya staden var. Många av byggherrarna valde då att dekorera sina hus med en drake. Till och med på kyrkporten på GA-Kyrkan finns vår drake för att binda det onda och hindra det från att ta sig innanför kyrkporten och från att nå det heliga vigvattnet. Vår drake står på de godas sida och ger skydd till den som behöver lugn och ro. Under sommaren finns idag på Sundsvalls gator och torg ett flertal färgglada drakar som är mycket omtyckta av barnen. På Turistbyrån finns en karta över alla drakarna om man vill göra en egen drakvandring. Vill du ta med en hem, så säljs miniatyrer på Turistbyrån på Stora Torget.

Är du sugen på shopping?

Sundsvall har alltid varit och är fortfarande en betydelsefull handelsplats. Sundsvalls säkraste kort är shoppingen. Utbudet av butiker är stort och lockar besökare från hela Norrland.

I Stenstan finns över 200 butiker, de flesta ligger efter huvudstråket på Storgatan och i citygallerian In:.  På tvärgatorna i Sundsvall kan du däremot hitta mera lokala och unika butiker såsom, hantverksbutiker, smyckesdesigners, inredningsbutiker och lokala kaffe och chokladdetaljister. I Birsta, strax norr om Sundsvall ligger Norrlands största externa handelscentrum, Birsta köpcentrum. Här finns bland andra ett av Sveriges modernaste IKEA-varuhus och Birsta City med över 95 konceptbutiker.

Om du är badsugen så finns Himlabadet vilket erbjuder äventyrsbad, surfstream, utebad, relaxavdelning m.m.

Detta är bara ett axplock om vad som finns att göra och se i Sundsvall.

Mer information om sevärdheter i Sundsvall med omnejd hittar du på http://visitsundsvall.se

FIM-Rally i Sundsvall

 

Svenskar som deltar får tillgodoräkna sig rallyt för Fim Meritum och får ett värdebevis. Däremot så deltar vi inte i själva tävlingsmomentet.

Alla volontärer får sitt material från Sundsvall Motor Cycle Club.

Här på Ungdomsfältet i Sundsvall kommer FIM-Rally 2017 att ha sitt centrum.

Välkomna till Sundsvall önskar Henrik Åhström och Björn Nordqvist från SMCC

 

Bilder från tidigare år:

FIM-Rallyt 2014 i Tammerfors


Samling för nationalparad, Österrike 2011

Dags för nationsparad, Österrike 2011

Svenskar vid Olympiastadion, Berlin 2006.

Båtutflykt i Berlin 2006.

Paraden på väg i Österike 2011.

En mängd svenska Världsmästare 2011 i Österrike.