Annonser

 

Köpa motorcykel

Att köpa motorcykel är en stor investering. Det finns tre sätt att köpa hoj idag; av en handlare, av en privatperson eller privatimportera.

Köp av handlare

Om du köper en motorcykel av en handlare gäller konsumentköplagen. SMC har tagit fram en information om köp av motorcykel hos handlare.

Köp av privatperson

Väljer du att köpa en motorcykel av en privatperson gäller köplagen. Här är en länk till ett informationsblad om att köpa motorcykel privat.
Konsumentverket har ett  köpekontrakt mellan privatpersoner för MC, moped och skoter. Ladda ner här.

Tyvärr sker en del stölder i samband med provkörning vid privatköp. SMC har därför samlat domar och information på hemsidan om hur du kan minska riskerna vid provkörning i samband med privatköp. Här finns även ett avtal. 

Privatimport

Många väljer att köpa motorcykel utomlands och privatimportera sin motorcykel. Här hittar du ett informationsblad om privatimport som beskriver vad du bör tänka på. De flesta handlar hoj i Tyskland, ett köpeavtal på tyska finns att hämta här.

Problem vid köpet?
Kontakta konsumentsekreterare i din kommun, SMCs kansli eller någon av våra samarbetsjurister. Observera att konsumentsekreterare endast ger råd och information vid köp av handlare, inte mellan privatpersoner. 

Sök MC