Annonser

 

Protestera mot P-regler

Enligt tidigare beslut skulle P-avgifter för MC och moped införas 1 september, men så blir det alltså inte. Stockholms stad har skjutit fram till tidigast 1 januari nästa år. Först då kommer de nya P-skyltarna att sättas upp.

För SMC fortsätter arbetet att få till stånd rättvisa och rimliga parkeringsregler för motorcyklister och mopedister i Stockholm.

 Ju fler vi blir som visar vårt missnöje mot förslaget desto större chans att påverka. Det finns många sätt att agera. Kontakta politikerna! Skriv under namnlista! Uppta P-rutor!

Skriv under!

Du som pendlar med MC till eller i Stockhom

klicka här för att skriva under

Du som bor i övriga delar av landet

klicka här för att skriva under

 

 Vi är arga! Vi vill inte tränga ihop oss upp till fem, sex stycken i samma P-ruta om alla måste betala varsin P-avgift för en och samma P-ruta. Vi anser att politikerna ska uppmuntra moped och MC istället för att göra det dyrt och krångligt för oss.

Kontakta beslutsfattare direkt

Du kan givetvis agera på flera sätt. Ett bra sätt kan vara att kontakta politiker och tjänstemän.

På den här sidan hittar du en rad argument att använda i kontakter med politiker och tjänstemän. Du hittar även kontaktuppgiuter till politiker och tjänstemän samt till den arbetsgrupp som jobbar med parkeringsförslaget.

Vi hoppas att du som bor och använder MC-parkeringar i Stockholm samt du som vill stödja stockholms motorcyklister tar chansen att påverka framtiden.

Bakgrund

Stockholms Stad vill införa världens högsta P-avgifter för motorcyklar och EU-mopeder i de P-rutorna som är avsedda för oss. Man har inte gjort någon som helst analys och konsekvensutredning innan beslut. Förslaget kan ge katastrofala följder för pendlande tvåhjulsförare. Om du pendlar till city dagligen kan P-kostnaden bli 2000 kronor i månaden. Om du även bor och parkerar i city kan kostnaden bli mycket högre. I andra storstäder i världen löser man trängselproblematik med att göra det enklare för fordon som tar mindre plats, men i Stockholm gör man tvärtom.  Hur mycket det kommer att kosta i de olika taxeområdena kan du läsa här.

Läs mer om förslagen till nya P-regler i tidigare artiklar


P-demonstration

Lördagen den 23 april samlades motorcyklister på Raoul Wallenbergs Torg bredvid Nybroplan. Motorcyklarna hade vi parkerat i en vanlig P-ruta i city och betalat eventuell avgift. Därefter promenerade vi till Raoul Wallenbergs Torg dit vi bjudit in politiker från samtliga partier.

Uppenbart var att trafikborgarråd Daniel Helldén (Mp) inte var mottaglig för den kritik och de argument som vi motorcyklister framförde. Det är tydligt att införandet av P-avgifterna inte handlar om att skapa mindra trängsel, utan enbart är av ekonomiska skäl. Han har inte beaktat att vi motorcyklister klämmer ihop oss mågna i samma ruta och att vi därmed, tillsammans, måste batala dyrare avgift för samma yta som en bil upptar. Enligt uträkningar kan Stockholms stad få upp till åtta gånger högre intäkter från en MC-parkering än en bilparkering. Här illustrerar vi detta. 

Daniel Helldén vidhöll att Trafiknämnden fattat rätt beslut och sade tydligt att man inte avsåg återremittera förslaget för bättre utredning.

Här kan ni se utfrågningen som hölls. På bänken står, fr v Daniel Helldén (Mp), Maria Nordqvist (SMC), Cecilia Brink (M)  Erik Sihlberg (C), Mikael Vallier (Kd).

 

 

 

 

Här hittar ni en grupp på Facebook där motorcyklister diskuterar och sprider information om kommande gemensamma p-protester och aktioner.

Vi som vill stoppa P-avgifter för MC och Moped

 

 

Uppta P-rutor

Ju fler P-rutor som är upptagna på morgonen - desto bättre förstår bilisterna att våra P-regler inte ska försämras.
Parkera en MC eller EU-moped i varje P-ruta för att visa ditt missnöje. Skriv ut lappen som finns här på sidan, lägg den under vindrutetorkaren på bilar i närheten. Sätt gärna en på ditt eget frodon. Allt för att övriga trafikanter ska förstå varför vi uppptar parkeringsplatser. 

Skriv ut och dela ut den här till bilister!

Om du parkerar motorcykeln på en bilruta, skriv gärna ut denna och sätt under vindrutetorkarna på bilarna runt omkring. Klicka på bilden för att ladda ner.

Läs mer om

förslagen till nya P-regler i tidigare artiklar

 

 

 

 


I en MC-ruta får det plats många motorcyklar och mopeder.


Den här skylten betyder att en tvåhjulig MC och moped klass I utan sidvagn får parkeras.