Annonser

 

smc_logga.jpg 

Nyhetsbrev SMC September 2010

Nytt verksamhetsår, nya utmaningar
smcarsmote2010_160.jpgI lördags hölls SMC:s årsmöte för 47:e gången. Platsen var Åre. Det blev ett historiskt möte då det  inte blev några personförändringar i styrelse eller valberedning. Antalet röstberättigade vid årsmötet var 155 personer. Diskussionen om den motion som behandlade frågan om demokratin inom SMC var den som varade absolut längst. Läs mer i MC-Folket som landar i din brevlåda inom kort!

Höjd medlemsavgift
Årsmötet beslutade att höja medlemsavgiften för direktanslutna och klubbanslutna medlemmar med 25 kronor, för direktanslutna familjemedlemmar med 35 kronor och för klubbanslutna familjemedlemmar med 25 kronor. Avgiften för ungdomsmedlemskap är dock oförändrad. Den senaste avgiftsförändringen gjordes 2006.
De nya avgifterna finns på medlemssidan.

Trafik & politik
Söndagen 19 september är det val till Sveriges riksdag, landsting och kommuner. SMC och MC-Folket har träffat samtliga riksdagspartier i slutet av juni och ställt trafikpolitiska frågor som rör motorcyklism. Nu har alla partier svarat och
på SMC:s valsida hittar du deras svar.

Hur många motorcyklister finns det i Sverige om tio år? Ser man på nya körkortstagare visar de att antalet godkända A-förarprov minskat med 40 % hittills jämfört med ifjol! Det finns många förklaringar som riskutbildning, högre kostnader, finanskris, sen säsongsstart, administrativa problem och ett minskat intresse. Eftersom det tredje körkortsdirektivet ska införas i svensk lag är detta en av SMC:s viktigaste frågor inför framtiden. Läs mer i artikel om körkortsstatistik.

Fortsatt låga dödstal
Under perioden januari – juli hade 23 motorcyklister omkommit i trafiken. Samma period förra år var siffran 31. SMC hoppas givetvis att utvecklingen håller i sig.

Arlanda Test Track
smc_school_hoger.gifEn ny trafikövningsplats har öppnat vid Arlanda och SMC har två kursdagar inplanerade 18-19 september. Det är årets sista kursdagar. Det finns lediga platser kvar, ta chansen att testa Arlanda TT. SMC vill härmed tacka träningsledare, instruktörer och deltagare för året som gått och hoppas vi ses 2011!
Anmäl dig här!


Medlemmar – vi vill bli fler och starkare

Känner du någon som inte är medlem?  På vår hemsida kan man numera betala med kreditkort och bli medlem direkt eller beställa faktura. Det gäller både enskilda och klubbmedlemmar och avgiften gäller t o m februari 2012. Klicka
för mer information.

Anmäl e-post och få nyhetsbrev – tipsa andra

Har SMC din e-postadress? Om inte eller om du har bytt, kontakta oss och uppdatera den. Vi har drygt 26 000 prenumeranter på SMC:s e-Nyhetsbrev. Känner du någon som borde få nyhetsbrevet men inte anmält sin e-postadress till SMC? Gör det här!