Annonser

 

smc_logga.jpg 

Nyhetsbrev SMC Juni 2010

 

SeOss – SMC:s uppmärksamhetskampanj 2010
Se Oss kampanjen har synts i TV, hörts i radio och funnits med i ett antal tidningar. Olika aktiviteter sker runt om i landet. SMC:s egen Se Oss film hade premiär 30 april!  En debattartikel har skickats ut till media i Sverige, läs den här.
Kampanjen har en egen hemsida med massor av information som riktar sig dels till motorcyklister, dels till andra trafikanter.  Dekaler och posters i A3 går att beställa från SMC:s kansli. Sprid gärna budskapet för att minska kollisioner mellan motorcyklister och bilar! Se oss sidan hittar du här.

Trafik och politik
Sedan 29 april 2009 har det varit omöjligt att få en motorcykel godkänd med kopplingsanordning (drag) i registreringsbesiktning. SMC har påtalat problemet under ett års tid. 18 maj anordnade SMC en släpvagnsdag på Amsbergs gokartbana där motorcyklar körde med och utan släp. Företrädare från olika organisationer, tillverkare, Transportstyrelsen samt entusiastiska knuttar med släp fanns på plats. Läs mer om Släpdagen här.

Allt fler länder och städer öppnar kollektivkörfält – bussfiler –för motorcyklar. Orsaken är att motorcyklister då syns bättre och det minskar risken för kollisioner. Tyvärr uttryckte infrastrukturministern i ett svar på en riksdagsfråga ingen vilja att införa en lag som man har i Norge och Grekland. Hon ville inte heller slå fast hur kommuner ska hantera frågan. Fråga och svar hittar du på denna sida.

Motorcykelns Dag 6 juni
Vid årsmötet 2009 antogs en motion att göra 6:e juni till Motorcykelns Dag. Åk ut på din motorcykel den dagen! Vad som händer i ditt distrikt kan du se på SMC:s forum.

Ta hojen till jobbet
Varje år arrangeras en global ”Ride to Work” dag, 2010 är det måndagen 21 juni. Ta hojen till jobbet, fyll MC-parkeringarna, visa att vi finns och är många. Läs mer om Ride to Work i denna PDF.

SMC School
smc_school_hoger.gifKursverksamheten är i full gång runt om i Sverige. Allt fler motorcyklister väljer att gå en kurs. Det finns massor av tillfällen under MC-säsongen 2009. Alla SMCs fortbildningar hittar du här: www.svmc.se/school

SMC Travel – Res på MC
smc_travel_hoger.gifPlanerar du att åka på semester på hoj? Kolla in vad SMC Travel kan erbjuda på www.svmc.se/travel

Årsmötet – gör din röst hörd under dagar fyllda med (S)MC
Årets årsmöte kommer att äga rum i Åre lördag 4 september och jämtarna erbjuder ett ypperligt tillfälle att kombinera MC-semester, storbanekurs och årsmöte. Mer info kommer i MC-Folket och på årsmötessidan.  Alla medlemmar i SMC har rätt att skicka in motioner med förslag och idéer till årsmötet. Skicka din motion så att den är SMC tillhanda senast 1 juni 2010 till smc@svmc.se, fax 0243-822 87 eller SMC, Forskargatan 3, 781 70 Borlänge.

SMC Webbshop – för medlemmar och distrikt
Visa att du är SMC-medlem  - köp kläder från vår web-shop! Kolla in utbudet i webbshopen.

Medlemmar – vi vill bli fler och starkare
Känner du någon som inte är medlem?  På vår hemsida kan man numera betala med kreditkort och bli medlem direkt eller beställa faktura. Det gäller både enskilda och klubbmedlemmar och avgiften gäller t o m februari 2011. Klicka här för mer information.

Anmäl e-post och få nyhetsbrev – tipsa andra
Har SMC din e-postadress? Om inte eller om du har bytt, kontakta oss och uppdatera den. Vi har drygt 22 000 prenumeranter på SMC:s e-Nyhetsbrev. Känner du någon som borde få nyhetsbrevet men inte anmält sin e-postadress till SMC? Gör det här!